Life

Decizia surpriză a Lidl. Ce se va întâmpla cu carnea vândută în supermarket: “Nu există alternativă”

Reprezentanții Lidl au luat o decizie legată de vânzarea cărnii. Ce se va întâmpla cu acest produs alimentar, în următorii ani?
07.02.2023 | 14:55
Decizia surpriza a Lidl Ce se va intampla cu carnea vanduta in supermarket Nu exista alternativa
Ce vor să facă, în următorii ani, cei de la Lidl, în legătură cu carnea. Sursa foto: facebook, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Reprezentanții Lidl vor să facă o modificare, în următorii ani, referitor la vânzarea cărnii. Managerul de achiziții al Lidl Germania a anunțat că retailerul urmează să reducă drastic oferta pentru acest produs alimentar. În schimb, o va spori pentru cele vegetariene.

Lidl va reduce în viitorul apropiat oferta pentru carne. De ce se vor favoriza produsele vegetariene

Managerul Lidl Germania, Christoph Graf, și-a explicat demersul ca o nevoie de a proteja clima și a subliniat că nu va exisa ”nicio alternativă”, deoarece trebuie să învățăm să ne hrănim ținând cont de limitele Planetei.

ADVERTISEMENT

Liderul a mai punctat și faptul că lumea ar putea susține doar 10 miliarde de oameni, iar asta doar în condițiile în care s-ar elimina consumul de carne. Totodată, bărbatul consideră și că tinerii ar putea fi încântați de această idee, deoarece ei tind să se orienteze către partea vegană.

”Cred că generația tânără este mulțumită când abordăm acest subiect (…) Fiind un lanț de discount, clienții sensibili la preț constituie în mod tradițional nucleul clientelei ”, a justificat managerul Lidl Germania.

ADVERTISEMENT

Pentru ca mesajul din spatele gestului să fie cât mai bine înțeles, Lidl vrea să dea și startul unei campanii de promovare. Prin aceasta se vor evidenția alimentele care nu sunt din carne.

Când am putea găsi mai multe produse vegetariene în Lidl decât din carne

Mai exact, până în 2025 Lidl își dorește să extindă sortimentele pe bază de plante.

” (…) Grupul Lidl își propune ca până în 2025 să vină în sprijinul clienților cu o gamă de produse care să susțină un stil de viață sustenabil prin măsuri precum extinderea sortimentului de produse pe bază de plante”, anunța Lidl, în urmă cu câteva zile, scrie economica.net.

ADVERTISEMENT

Tot de curând, Lidl a promis într-un mesaj că va pune în vânzare produse mai sănătoase, menite să asigure o alimentație echilibrată pentru consumatorii care îi trec pragul.

”Pentru că modul în care mâncăm are un impact enorm asupra sănătății noastre și asupra mediului, grupul Lidl a adoptat la nivel global un pachet de măsuri menite să susțină o alimentație echilibrată în rândul consumatorilor.

ADVERTISEMENT

Astfel, în linie cu strategia sa de sustenabilitate și cu politica de achiziții responsabile, retailerul își propune să vină în sprijinul clienților care adoptă acest stil alimentar cu o serie de produse mai sănătoase și sustenabile în viitor”, au mai transmis reprezentanții Lidl.

ADVERTISEMENT
Tags: