Sport

Dinamo nu scapă de emoţii! Decizia tribunalului în ceea ce priveşte planul de reorganizare al lui Dinamo

Instanţa a amânat cu o săptămână pronunţarea în ceea ce priveşte aprobarea planului de reorganizare votat de creditorii lui Dinamo. Decizia este aşteptată lunea viitoare.
15.11.2021 | 11:24
Dinamo nu scapa de emotii Decizia tribunalului in ceea ce priveste planul de reorganizare al lui Dinamo
Jucătorii lui Dinamo
ADVERTISEMENT
15-11-2021
09:51

Instanţa a amânat decizia!

FANATIK a aflat că tribunalul a amânat cu o săptămână pronunţarea în cazul planului de reorganizare votat de creditori.

Dinamo mai poate face un pas spre revenirea pe linia de plutire, cel puțin din punct de vedere financiar. Planul de reorganizare este pe masa Instanței și oficialii dinamoviști așteaptă validarea lui la Tribunal.

Zi importantă pentru viitorul lui Dinamo!

Așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate, planul de reorganizare a fost votat de 90% dintre creditori, ceea ce înseamnă că Dinamo nu va mai avea nicio emoție în ceea ce privește o eventuală depunctare din cauza datoriilor.

ADVERTISEMENT

Planul de reorganizare a fost întocmit foarte rapid de administratorul judiciar RTZ & Partners, reprezentată de Răzvan Zăvăleanu, în condițiile în care Dinamo a fost amenințată cu o depunctare de 9 puncte după ce unii creditori au depus contestații.

Potenţialii investitori de la Dinamo trebuie să prezinte garanţii în valoare de 20 de milioane de euro

Acest plan de reorganizare este unul ambițios, în condițiile în care un potențial investitor la Dinamo trebuie să prezinte garanții de 20 de milioane de euro pentru următorii patru ani.

ADVERTISEMENT

Datoria totală acceptată de creditori se ridică în jurul sumei de 5,3 milioane de euro, însă aceasta poate crește cu încă 1 milion de euro dacă Politehnica Timișoara va câștiga în instanță procesul privind banii cuveniți pentru Dorin Rotariu. “Câinii” au câștigat în prima instanță.

Creditorul principal de la Dinamo este DDB. Din totalul datoriilor, peste 2 milioane de euro sunt pentru fanii acționari din programul DDB, care au ținut în viață clubul în ultimul an, în managementul lui Pablo Cortacero.

ADVERTISEMENT

Planul de reorganizare nu funcţionează în cazul în care Dinamo retrogradează în Liga II

Însă, planul de reorganizare întocmit de administratorul judiciar nu va funcționa dacă Dinamo retrogradează în liga secundă. Pentru moment, “câinii” suferă, fiind pe penultimul loc în Liga 1, cu doar 8 puncte adunate la finalul turului:

“Sper ca lucrurile să nu fie atât de tragice, deși poziția din clasament ne conduce către idei pesimiste. Nu cred că planul de reorganizare ar mai funcționa în cazul retrogradării, dar soluții există”, a spus Zăvăleanu.

ADVERTISEMENT

Cortacero rămâne acţionarul majoritar, însă patronul

Pablo Cortacero este în continuare acţionarul majoritar al celor de la Dinamo, chiar dacă nu a investit niciun euro în club din vara anului trecut, în momentul în care a preluat echipa de la Ionuţ Negoiţă.

Însă, pentru că Dinamo se află în insolvenţă, puterea acţionarilor este una limitată, iar clubul este condus de administratorul special Iuliu Mureşan şi administratorul judiciar, RTZ & Partners, reprezentată de Răzvan Zăvăleanu.

Principalul obiectiv al lui Zăvăleanu este să găsească un investitor potent, gata să îşi asume finanţarea lui Dinamo. Din informaţiile FANATIK, au fost demarate discuţiile cu un investitor străin dispus să negocieze preluarea clubului. Discuţiile sunt într-un stadiu incipient.

  • 20.000.000 de euro trebuie să fie garanţia prezentată de potenţialii investitori până în 2024
  • 5.300.000 de euro este datoria totală acceptată de creditori
ADVERTISEMENT