ADVERTISEMENT
News

Decizie controversată a judecătorilor. Unul dintre jandarmii acuzați de asfixierea bărbatului din Pitești, eliberat

Autor: Cerasela Stafie | 05.05.2021 | 10:58
Decizie controversată a judecătorilor. Unul dintre jandarmii acuzați de asfixierea bărbatului din Pitești, eliberat
Decizie controversată a judecătorilor. Unul dintre jandarmii acuzați de asfixierea bărbatului din Pitești, eliberat Colaj: Fanatik

Decizie controversată a judecătorilor. Unul dintre jandarmii acuzați de asfixierea bărbatului din Pitești a fost eliberat.

ADVERTISEMENT

Zaharia Barbu, inginerul pensionar din Pitești, și-a pierdut viața după o intervenție agresivă a unei echipe mixte de jandarmi și polițiști. Bărbatul, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a refuzat să părăsească o terasă unde izbucnise un incendiu.

Oamenii legii l-au trântit la pământ și imobilizat. Ulterior, bărbatul s-a simțit rău, iar medicii de pe ambulanță nu l-au mai putut salva. Necropsia a scos la iveală că moartea s-a produs prin asfixiere.

Decizie controversată a judecătorilor. Unul dintre jandarmii acuzați de asfixierea bărbatului din Pitești, eliberat

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au decis ca unul dintre jandarmii acuzaţi de moartea prin asfixiere a bărbatului să fie scos din arest preventiv. El a fost plasat în libertate sub control judiciar, scrie Antena 3.

ADVERTISEMENT

Sentința judecătorilor bucureșteni vine după o altă decizie a magistraților din Argeș. De asemenea, judecătorii de la Curtea de Apel Piteşti au hotărât înlocuirea arestului preventiv cu cel la domiciliu, în cazul celor doi polițiști acuzați.

În acest caz au fost anchetați doi polițiști și doi jandarmi. Ei sunt acuzați de infracțiunile de purtare abuzivă şi lovituri cauzatoare de moarte.

Doar unul dintre jandarmi a fost reținut pentru 24 de ore. Ulterior, la data de 22 aprilie, el a primit un mandat de arestare. La momentul respectiv, Parchetul Militar București anunța că dosarul i-a fost declinat de către Parchetul Tribunalului Argeș, pentru cercetări.

ADVERTISEMENT

Potrivit procurorilor, cei doi jandarmi împlicați în misiune, care se aflau într-o patrulă mixtă alături de două echipaje de Poliție de la IPJ Argeș, au intervenit pentru evacuarea terasei din incinta Autogării Sud Pitești la data de 16 aprilie. „În fapt, s-a reţinut că, la data de 16.04.2021, cei doi militari jandarmi, aflaşi în misiune de patrulare mixtă, împreună cu două echipaje de poliţie din cadrul I.P.J. Argeş — Poliţia Municipiului Piteşti, au intervenit la o terasă situată în incinta Autogării Sud Piteşti.

„La faţa locului, militarii jandarmi împreună cu cei doi agenţi de poliţie au acţionat asupra unei persoane de sex bărbătesc, au proiectat-o pe carosabil printr-o acţiune violentă, soldată cu decesul victimei. La acest moment în cauză, agenţii de poliţie care au acţionat în contextul mai sus menţionat se află în stare de arest preventiv. Cercetările continuă pentru elucidarea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii penale în cauză”,au transmis procurorii.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT