News

Decizie controversată în dosarul Hrebenciuc – Chiuariu. Ce a hotărât secția specială de investigare a magistraților

13.05.2019 | 15:12
Decizie controversata in dosarul Hrebenciuc  Chiuariu Ce a hotarat sectia speciala de investigare a magistratilor

Nou anunț în privința dosarului Hrebenciuc – Chiuariu. Secția specială a retras apelul din dosarul de corupție în care Viorel Hrebenciuc a fost condamnat la o sentință de doi ani de închisoare. Chiuariu a scăpat de emoții, din fericire pentru acesta, astfel că se va judeca doar apelul lui Hrebenciuc.

Decizie în dosarul Hrebenciuc – Chiuariu

Secția specială de investigare a magistraților a retras azi, 13 mai, apelul din dosarul de corupție în care Hrebenciuc a fost condamnat la doi ani de închisoare, conform primei instanței, arată documentul depus azi la Înalta Curte de Casație și Justiție. Aceasta este o decizie neașteptată, retragerea apelului fiind irevocabilă.

Procesul va urma să continue pentru traficul de înfluență în cazul lui Hrebenciuc, astfel că el a făcut apel față de decizia de condamnare de la fond de 2 ani cu executare, au explicat avocații inculpaților, pentru G4Media.ro. Cu toate că SIIJ a retras apelul, procesul lui Hrebenciuc va continua pe apelul acestuia care speră să fie echitat sau să obțină o pedeapsă mai mică. Procesul s-a încheiat, însă, pentru Tudor Chiuariu. Fostul ministru al Justiției a fost achitat! SIIJ a retras orice decizie de achitare.

Decizie în dosarul Hrebenciuc - Chiuariu.
Decizie în dosarul Hrebenciuc – Chiuariu
Sursa Foto: Hepta

Hrebenciuc, Chiuariu și Adam, trimiși la judecată

Viorel Hrebenciuc, Andrei Hrebenciuc, Tudor Chiuariu și Adam au fost trimiși în judecată, în dosarul retrocedărilor. Comunicatul Direcției Naționale Antifraudă arată că fostul deputat Hrebenciuc este acuzat pentru constituirea unui grup infracțional organizat și trafic și spălare de bani.

Deputatul Ioan Adam este acuzat de instigare la abuz în serviciu, constituirea unui grup infracțional organizat și cumpărare de influență. În judecată au mai fost trimiși și Lorand Andras Ordog, Paltin Gheorghe Sturdza, Iosif Kadas și Constantin Bengescu.