Sport

Decizie controversată în Finlanda – Belgia! Hazard a cerut penalty, dar arbitrul nu l-a ascultat și VAR-ul nu a intervenit

Felix Brych se află în centrul unui moment controversat în duelul dintre Finlanda și Belgia.
21.06.2021 | 23:26
Decizie controversata in Finlanda  Belgia Hazard a cerut penalty dar arbitrul nu la ascultat si VARul nu a intervenit
ADVERTISEMENT

Eden Hazard a pătruns în careul Finlandei, în finalul primei reprize, căzând în urma unui duel cu Paulus Arajuuri, fundașul central al nordicilor, moment în care starul belgienilor a cerut penalty.

Felix Brych nu a stat pe gânduri, iar VAR-ul nu a intervenit, deși pe reluările TV s-a văzut că a existat contact între fundașul Finlandei și Eden Hazard, iar faza putea fi verificată cu ajutorul arbitrajului video, jucătorii lui Roberto Martinez fiind mirați că momentul nu este nici măcar revăzut.

ADVERTISEMENT

Decizie controversată în Finlanda – Belgia! Eden Hazard a cerut penalty și nu i s-a acordat

Eden Hazard a cerut un penalty pentru Belgia spre finalul primei reprize a duelului cu Finlanda, în urma unui duel cu Paulus Arajuuri, însă arbitru Felix Brych a decis să nu acorde lovitură de la 11 metri.

Pe reluările TV s-a văzut faptul că fundașul central al nordicilor îl atinge pe Eden Hazard la nivelul picioarelor și nu l-a lăsat să își continue incursiunea în careu, însă nici VAR-ul nu a intervenit spre stupoarea jucătorilor „dracilor roșii”.

ADVERTISEMENT

În urma contactului, Eden Hazard a rămas întins pe gazon, iar când s-a ridicat șchiopăta vizibil, semn că a existat un contact puternic în careul finlandezilor.

Fanii pe Twitter îi dau dreptate lui Eden Hazard

Microbiștii de pe Twitter au reacționat instant după penalty-ul pe care Felix Brych nu i l-a dat Belgiei și consideră că Eden Hazard a fost faultat într-adevăr de Paulus Arajuuri în careu.

ADVERTISEMENT

„Cum se poate să nu fie penalty la așa o fază. Poți să te gândești dacă Hazard a căutat sau nu penalty-ul, însă nici nu mai contează, pentru că se vede clar cum îl faultează în zona gleznei”, a fost reacția unui fan pe rețelele de socializare.

„Nu înțeleg de ce nu folosesc VAR pentru această fază. E clar că a fost ceva la Hazard, dar chiar să nu intervină VAR-ul, cum s-a întâmplat la alte meciuri, e ceva straniu!”, a fost reacția unui alt fan pe Twitter.

ADVERTISEMENT

„Nu se poate așa ceva! Cine e acest arbitru? 1 penalty neacordat la Eden Hazard, plus o mulțime de faulturi asupra lui, care nu au fost nici măcar sancționate în vreun fel!”, a mai spus un alt suporter.

„Penalty clar, nici nu trebuia să intervină arbitrul! A fost refuzat clar penalty-ul!”, a scris un alt suporter.

Belgia e deja calificată în fazele superioare ale EURO 2020, după două vicrtorii cu Rusia, scor 3-0 și cu Danemarca, scor 2-1, în timp ce Finlanda speră să prindă locul 2 din grupă.

ADVERTISEMENT
Tags: