Fotbal international

Decizie de arbitraj la milimetru la penalty-ul salvat de Wojciech Szczesny în Polonia – Arabia Saudită 2-0. Record stabilit de portarul lui Juventus. Foto

Wojciech Szczesny e eroul Poloniei la acest campionat Mondial. Cum a apărat penalty-ul împotriva Arabiei Saudite și detaliul care nu s-a văzut la TV.
26.11.2022 | 21:13
Decizie de arbitraj la milimetru la penaltyul salvat de Wojciech Szczesny in Polonia  Arabia Saudita 20 Record stabilit de portarul lui Juventus Foto
Wojciech Szczesny e goakeeperul cu cele mai multe parade la CM din Qatar: 9. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Robert Lewandowski a scris istorie pentru Polonia la Campionatul Mondial din Qatar, însă performanța lui Wojciech Szczesny nu ar trebui să fie trecută nici ea cu vederea.

Cum a reușit portarul Poloniei, Wojciech Szczesny, să apere penalty-ul cu Arabia Saudită. E vorba de milimetri!

Poate momentul crucial al partidei dintre Polonia și Arabia Saudită a avut loc în minutul 46, la 7 minute distanță de reușita lui Robert Lewandowski.

ADVERTISEMENT

Eroul Arabiei Saudite cu Argentina, Salem Al Dawsari, se pregătea să egaleze din penalty-ul dictat cu VAR. Numai că Szczesny, veteranul din poarta Poloniei și a lui Juventus, a anticipat șutul sauditului și a respins balonul. Apoi, în aceeași fază, a reținut și șutul lui Al Breik.

Un detaliu extraordinar a apărut în online la finalul partidei. Szczesny a avut doar câțiva milimetri piciorul pe linia porții. În cazul în care acest lucru nu s-ar fi întâmplat, lovitura de la unsprezece metri s-ar fi repetat și Arabia Saudită avea din nou șansă să egaleze și să întoarcă soarta partidei.

ADVERTISEMENT
Wojciech Szczesny are piciorul doar câțiva milimetri pe linia porții la penalty-ul din meciul Polonia - Arabia Saudită
Wojciech Szczesny are piciorul doar câțiva milimetri pe linia porții la penalty-ul din meciul Polonia – Arabia Saudită

Wojciech Szczesny, cel mai bun portar de la Campionatul Mondial din Qatar

Szczesny este fără doar și poate cel mai în formă portar de la turneul final din Qatar și are cele mai multe parade: nu mai puțin de nouă, în primele două meciuri la Mondiale, cu Mexic și Arabia Saudită.

De altfel, este singurul goalkeeper care nu a primit încă niciun gol la Campionatul Mondial, în condițiile în care alții au primit 6 sau 7 goluri într-o singură partidă!

ADVERTISEMENT

Conform statisticilor, Szczesny are și cele mai multe intervenții și din careul mic: șase parade.

Polonia are patru puncte după primele două meciuri și așteaptă rezultatul partidei dintre Argentina și Mexic. Europenii au însă șanse mari de calificare în optimile de finală ale Campionatului Mondial din Qatar.

ADVERTISEMENT

Fostul portar al lui Arsenal și AS Roma în vârstă de 32 de ani mai are contract cu „Bătrâna Doamnă” până în vara lui 2024 și este evaluat la 13 milioane de euro conform Transfermarkt.

ADVERTISEMENT