ADVERTISEMENT
News

Decizie de ultimă oră a autorităților israeliene! Ce se întâmplă cu ambasada din România

Autor: Bogdan Solomon | 28.11.2020 | 15:08
Decizie de ultimă oră a autorităților israeliene! Ce se întâmplă cu ambasada din România
Ambasadele israeliene din întreaga lume au fost plasate în stare de alertă. Sursa foto: hepta.ro

Israelul a decis ca ambasadele din întreaga lume, inclusiv cea din România, să fie plasate de urgență în stare de alertă. Anunțul vine în contextul amenințărilor primite din partea Teheranului după uciderea șefului programului nuclear al Iranului, Mohsen Fakhrizadeh.

ADVERTISEMENT

Potrivit presei locale, omul de ştiinţă suspectat de multă vreme că ar fi creierul unui program nuclear s-a stins pe patul de spital, la scurt timp după ce mașina în care se afla a fost atacată de mai mulți indivizi înarmați.

În timpul luptei dintre echipa sa de securitate și teroriști, Mohsen Fakhrizadeh a fost rănit grav și dus la spital. Din nefericire, echipa medicală nu a reușit să îl salveze și, în urmă cu câteva momente, omul de știință a devenit martir”, informează Ministerul iranian al Apărării.

ADVERTISEMENT

Ambasadele Israelului din întreaga lume intră în stare de alertă după asasinarea șefului programului nuclear al Iranului

Chestionat pe marginea acestui subiect, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe israelian a evitat să „comenteze chestiuni de securitate” legate de reprezentanţii săi peste hotare. În schimb, președintele iranian Hassan Rouhani atribuie asasinatul Israelului și vrea ca autoritățile „să răspundă” pentru uciderea omului de ştiinţă Mohsen Fakhrizadeh.

Poporul nostru este prea inteligent pentru a cădea în capcana conspiraţiei puse la cale de regimul sionist. Ei vor să creeze haos dar trebuie să ştie că i-am demascat şi că nu vor reuşi.

ADVERTISEMENT

Curajul poporului şi a responsabililor iranieni este atât de mare, că acest act criminal nu va rămâne fără consecinţe.

Acest asasinat barbar arată că duşmanii noştri trăiesc săptămâni dificile, simt că presiunea lor slăbește, că situaţia mondială începe să se schimbe”, sunt cuvintele dure rostite de Rouhani la scurt timp după uciderea șefului programului nuclear, într-un discurs televizat.

ADVERTISEMENT

Acesta invocă, totodată, un plan secret demarat cu mai bine de un deceniu în urmă prin care Israelul încearcă să asasineze oamenii de știință iranieni incluși în programul guvernului de la Teheran.

Deși Iranul a anunțat încetarea programului nuclear în scopuri militare și și-a dat acordul pentru inspecțiile unor experți occidentali, SUA și Israel au susținut în permanență că Teheranul încearcă să inducă în eroare comunitatea internațională, continuând în secret experimentele.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!