Sport

Decizie de ultimă oră în cazul lui Lionel Messi. În ce condiții se poate antrena cu Barcelona până la semnarea noului contract

Chiar dacă nu a semnat încă noul angajament, starul argentinian are posibilitatea să se antreneze în continuare cu Barcelona. Trebuie doar să-și plătească asigurarea medicală în toată această perioadă.
28.07.2021 | 16:07
Decizie de ultimă oră în cazul lui Lionel Messi. În ce condiții se poate antrena cu Barcelona până la semnarea noului contract
Chiar dacă este liber de contract, starul argentinian se poate antrena în continuare cu Barcelona. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Odată întors din binemeritata vacanță, Lionel Messi se va alătura din nou lotului condus de Ronald Koeman. În ciuda faptului că prelungirea înțelegerii scadente în această vară se lasă așteptată, Barcelona îi oferă posibilitatea să intre în programul de pregătire ca jucător de contract.

Va trebui doar să suporte pe cont propriu costurile aferente asigurării medicale până ce va îmbrăca din nou în mod oficial tricoul cu care a făcut istorie în fotbalul mare. De altfel, cotidianul Sport susține că așa au stat lucrurile și la Copa America.

ADVERTISEMENT

Nu mai puțin de 17 ani a petrecut starul argentinian pe Camp Nou, iar bilanțul său este aproape imposibil de descris în cuvinte. Vorbim despre 672 de goluri marcate în toate competițiile și 34 de trofee cucerite, printre care 10 titluri de campion al Spaniei și 10 cupe internaționale.

Chiar dacă nu a semnat prelungirea contractului, Lionel Messi se poate antrena în continuare cu Barcelona

Sursa citată mai anunță că Barcelona nu va mai fi nevoită să înregistreze încă o dată licența lui Lionel Messi și, implicit, să achite cei 54.692 de euro aferenți acestui proces. Prin urmare, costurile totale vor ajunge la doar 1.200 de euro, suma pe care o pretinde federația spaniolă pentru toți jucătorii noi.

ADVERTISEMENT

Sunt calm, îl veți vedea din nou pe Camp Nou. Aici îi place lui să câștige. Nici nu vreau să mă gândesc la un eventual refuz. Nu pot să accept așa ceva.

Știu că există echipe care au oferte mai bune din punct de vedere financiar, dar și noi îi oferim un proiect interesant, știm ce-și dorește, nu este nevoie să-l seducem.

Aș vrea să vă spun că am bătut palma, dar nu este așa. Sperăm să parafăm totul cât mai repede, vrem să construim și o echipă competitivă în jurul lui Lionel Messi.

ADVERTISEMENT

Oricum, de asta l-am adus și pe Aguero, să-l bată la cap în fiecare zi la Copa America și să-l convingă să semneze prelungirea”, dezvăluia, nu cu mult timp în urmă, președintele Juan Laporta, iar planul său pare să fi dat roade.

„Gaură” financiară uriașă pentru Messi. Ar fi acceptat reducerea salariului pentru a rămâne la Barcelona

Cunoscut pentru mutările spectaculoase dezvăluite de-a lungul timpului, printre care și cea a lui Neymar la PSG, în 2017, jurnalistul Fabrizio Romano susține că starul argentinian a acceptat să-și reducă semnificativ salariul pentru a sprijini echipa de suflet în lupta cu problemele financiare și este doar o chestiune de timp până își va pune semnătura pe noul contract.

Nu de alta, dar oficialii fotbalului spaniol nu sunt dispuși să facă nicio concesie când vine vorba despre plafonul salarial impus cluburilor. Ba chiar a lansat un avertisment cât se poate de clar pentru oficialii Barcelonei.

ADVERTISEMENT

Dintre pierderile financiare ale cluburilor de aproximativ 700 de milioane de euro în sezonul 2020-2021, jumătate sunt ale Barcelonei. Sunt alte cluburi mai care au făcut mai multe eforturi de a evita acest lucru. Real Madrid a gestionat pandemia foarte bine.

Dintre cluburile mari, ei au făcut acest lucru cel mai bine. Barcelona câștigă cupa în ceea ce privește pierderile financiare. Barcelona a depășit limitele salariale. Trebuie să facă un efort semnificativ.

Sperăm că îl vor păstra pe Messi, dar, în acest caz, va fi necesar să renunțe la alți jucători. Trebuie să restructureze datoriile. Dacă fac acest lucru, situația nu va fi gravă.

ADVERTISEMENT

Barcelona întotdeauna au împins la limită cheltuielile salariale. Regulile salariale nu vor fi schimbate sau relaxate. Nu vom schimba nicio regulă pentru Messi”, a explicat președintele La Liga Javier Tebas.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE