News

Decizie de ultimă oră în cazul lui Liviu Dragnea. Ce vor să facă autoritățile. “E un abuz!”

22.12.2020 | 16:52
Decizie de ultima ora in cazul lui Liviu Dragnea Ce vor sa faca autoritatile E un abuz
ADVERTISEMENT

Liviu Dragnea, fostul lider al PSD, actualmente internat cu COVID-19 în spitalul Penitenciarului Jilava, ar putea fi mutat în zilele următoare în alt județ din țară.

În exclusivitate pentru FANATIK, o persoană apropiată de fostul lider al PSD a spus că autoritățile iau în calcul transferul acestuia în Ploiești sau Timișoara.

ADVERTISEMENT

Dragnea urmează să fie testat din nou pentru noul coronavirus, iar dacă rezultatul va fi tot pozitiv, acesta ar putea ajunge în altă unitate medicală.

Liviu Dragnea, mutat de la Jilava? Apropiații săi sunt revoltați: ”Este un abuz!”

Pe 13 decembrie, Liviu Dragnea a fost confirmat cu COVID-19 și a fost transferat de la Rahova la spitalul penitenciarului Jilava. La acea dată, avocata lui spunea că starea lui de sănătate este bună.

ADVERTISEMENT

Între timp, FANATIK a aflat că autoritățile de la Jilava iau serios în calcul mutarea lui Dragnea în alt oraș. Apropiații fostului politician de frunte al țării sunt revoltați de această posibilitate, pe care o consideră un abuz.

“M-a sunat și mi-a zis că s-au gândit ăștia ca să mai facă un test și dacă iese tot pozitiv să îl trimită la Ploiești sau la Timișoara. Asta e un abuz!

ADVERTISEMENT

Adică dacă ar ieși tot pozitiv de ce nu l-ar tine tot la Jilava că e spital Covid? De ce dintr-o dată a apărut varianta asta cu Ploiești sau Timișoara, în condițiile în care ea nu există nici în lege, nici în protocolul de tratament pentru Covid, nici nu s-a întâmplat în cazul altora?

Nu au reușit să ii facă de petrecanie la Jilava și acum vor să îl mute altundeva?!?!”, potrivit unei surse apropiată de Liviu Dragnea.

ADVERTISEMENT

Care este starea lui Liviu Dragnea

După ce inițial au apărut zvonuri conform cărora starea lui Dragnea ar fi gravă, au venit clarificări din partea avocatei acestuia. Flavia Teodosiu, cea care îl reprezintă juridic pe fostul kider PSD, a explicat, pe 14 decembrie, că starea acestuia este bună.

Liviu Dragnea, care a împlinit, în 28 octombrie, 58 de ani, a fost condamnat definitiv în 27 mai 2019, de magistraţii ÎCCJ, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Reacția Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP)

Într-un comunicat de presă emis marți, ANP anunță că deţinuţii din Penitenciarul-spital Bucureşti-Jilava, bolnavi de COVID-19, care nu mai au risc de contagiune, sunt mutaţi în penitenciarele din Ploieşti şi Timişoara.

Având în vedere evoluţia situaţiei epidemiologice pe plan naţional şi evaluarea modalităţii optime de gestionare a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul persoanelor custodiate, pentru creşterea capacităţii Penitenciarului-Spital Bucureşti-Jilava, în urma analizei efectuate de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, în temeiul Ordinului C.N.C.C.I. nr. 4649288.

Subliniem că nicio persoană privată de libertate pentru care Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava asigură protocolul de tratament COVID-19 nu prezintă alterări ale stării de sănătate sau modificări de natură a necesita intervenţii medicale externe sistemului penitenciar”, anunță ANP, conform Mediafax.

ADVERTISEMENT