Fotbal intern

Decizie de ultimă oră în cazul palmaresului Universității Craiova: „Ne-am judecat noi cu noi!” Exclusiv

18.03.2021 | 15:42
Decizie de ultima ora in cazul palmaresului Universitatii Craiova Neam judecat noi cu noi Exclusiv
Decizie bombă în cazul palmaresului Universității Craiova: „Ne-am judecat noi cu noi!” Exclusiv
ADVERTISEMENT

Astăzi, la Înalta Curte de Casație și Justiție, a avut o loc o nouă decizie în cazul palmaresului Universității Craiova. Astfel, procesul se va întoarce la Tribunalul de la Timișoara, iar Pavel Badea, președintele CS Universitatea Craiova, a explicat în exclusivitate pentru FANATIK că Adrian Mititelu nu a câștigat niciodată un proces cu palmaresul, ba mai mult, nici măcar nu a fost parte în proces. 

Decizia reprezintă o nouă veste proastă pentru Adrian Mititelu și clubul său, având în vedere că echipa nu are voie nici să folosească denumirea istorică de „Universitatea Craiova”, iar pe plan sportiv, oltenii nu stau foarte bine.

ADVERTISEMENT

Oficialii grupării din Liga 2 au anunțat de mai multe ori că au câștigat palmaresul istoric al clubului din Bănie, dar situația stă complet diferit, anunță Pavel Badea.

Decizie în cazul Universității Craiova: procesul se întoarce la Tribunalul de la Timișoara. Pavel Badea explică pentru FANATIK: „Glumind puțin, ne-am judecat noi cu noi.”

Înalta Curte de Casație și Justiție a dat o decizie în cazul procesului prin care Clubul Sportiv Universitatea Craiova a cerut ca situația privind palmaresul să fie rejudecată de către Tribunalul de la Timișoara, iar magistrații au admis cererea entității conduse de Pavel Badea, iar decizia de la Curtea de Apel Timișoara nu mai rămâne în picioare. Chiar dacă a anunțat de mai multe ori că palmaresul este deținut de clubul și de societatea pe care o patronează, Adrian Mititelu nu este nici măcar parte în proces, a anunțat directorul Clubului Sportiv Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

Contactat de FANATIK, Pavel Badea a lămurit decizia venită în cursul zilei de joi: „Noi nu am pierdut nimic, a fost o neînțelegere la început. Suntem doar noi în acest proces. Glumind puțin, noi ne-am judecat cu noi. Clubul Sportiv Universitatea Craiova și Fotbal Club Universitatea Craiova au fost sub tutela Ministerului Educației până la separarea din 1994.

Astfel, ceea ce s-a dat astăzi, este o decizie normală, iar noi putem clarifica puțin situația palmaresului istoric. Să fim bine înțeleși, noi deținem brandurile Clubul Sportiv Universitatea Craiova și Fotbal Club Universitatea Craiova. Domnul Adrian Mititelu nu a fost parte în proces, dânsul nu avea cum să câștige ceva legat de palmares. Acesta nu a fost înstrăinat niciodată, iar situația va deveni clară în curând. Noi suntem într-un parteneriat cu echipa din Liga 1 și venim cu brand, siglă, palmares. A fost doar o neînțelegere, iar procesul se întoarce la Tribunalul de la Timișoara. Am cerut să ni se recunoască ce este al nostru.”  a mai declarat directorul CS Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT
palmares craiova
Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție

FC U Craiova 1948 nu are voie să folosească denumirea de „Universitatea Craiova”. Adrian Mititelu a declarat că renunță dacă primește vești proaste în privința procesului cu palmaresul

Decizia vine într-un moment cât se poate mai rău. Craiova lui Adrian Mititelu nu a câștigat niciun meci în 2021, iar, mai nou, oltenii și-au schimbat și conducerea băncii tehnice. Ovidiu Stângă a fost înlocuit de Eugen Trică. În acest moment, fiul lui Adrian Mititelu se ocupă de destinele echipei, deoarece omul de afaceri se află în închisoare.

În plan juridic, FCU Craiova a primit interzis în a folosi brandul „Universitatea Craiova”. Tot într-o declarație pentru FANATIK, Pavel Badea a dezvăluit că a contestat siglele pe care Adrian Mititelu le-a înregistrat la OSIM: „Mai avem procese pentru a apăra ce este al nostru. Denumirea Universitatea Craiova ne aparține, suntem clubul sub coordonarea Ministerului Educației. Oricine ar fi directorul acestui club ar trebui să facă așa, să-și apere patrimoniul.

ADVERTISEMENT

Există multe înregistrări cu mărci și sigle care ar putea crea o confuzie. Există decizia clară a Înaltei Curți de Casație și Justiție care a spus că familia Mititelu a înregistrat cu rea credință denumirea de Universitatea Craiova și noi vrem ca acest lucru să se respecte.”

Adrian Mititelu a anunțat pe Facebook, în urmă cu ceva timp, că renunță „la luptă” dacă nu va primi vești proaste în privința procesului cu palmaresul: „Dacă și de data asta justiția îi face jocurile lui Rotaru, eu unul spun stop! A trecut UN DECENIU de când mă lupt prin instanțe cu dreptatea în mână!”

„Marca este derivată din palmares, iar noi vom revizui procesul cu marca și îl vom câștiga și pe acesta. Nu poate fi marca într-o parte și palmaresul în altă parte” – Adrian Mititelu jr, la Digisport.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – U Craiova: 3,05 este cota pentru “2 solist”. Vezi aici toate cotele!

 

ADVERTISEMENT