News

Decizie de urgență luată pe o insulă grecească preferată de români. Se întâmplă până la finalul săptămânii

Insula Corfu, preferată de români pentru concedii, decizie fără precedent. Totul se întâmplă până la finalul săptămânii şi vizează mai mulţi oameni.
03.08.2022 | 12:17
Decizie de urgenta luata pe o insula greceasca preferata de romani Se intampla pana la finalul saptamanii
Decizie fără precedent luată pe o insulă grecească unde merg foarte mulţi români. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

A devenit oficial după temperaturile din ultima perioadă înregistrate în insula Corfu – autoritățile au luat decizia de a-i proteja pe cei mai puțin fericiți care trăiesc în zonă, dar și pe turiștii ușor nepregătiți. Concret, municipalitatea pune la dispoziție mai multe centre cu aer condiționat

Ce decizie au luat autoritățile din Insula Corfu

Se întâmplă lucrul acesta după ce persoanele fără adăpost au acuzat stări de rău din cauza căldurilor insuportabile din această perioadă. Astfel, grupurile vulnerabile, dar și turiștii se pot adăposti de caniculă până duminică, 7 august, în zone special amenajate.

ADVERTISEMENT

Spațiile vor fi disponibile de la 09:00 la 20:00 de luni până vineri și de la 09:00 la 14:30 în weekend. Acestea vor fi amenajate cât mai repede posibil. Cel mai mare loc va fi la centrul de zi pentru persoanele fără adăpost, acolo unde de luni până vineri, între orele 09:00 și 17:00, lumea poate sta la aer condiționat.

Zeci de mii de români ajung în fiecare vară în insula Corfu. Mulți dintre ei o fac pe calea aerului. De altfel există zboruri din București spre Kerkyra, capitala insulei, dar și din alte orașe. Cluj Napoca și Timișoara au curse aeriene regulate spre Corfu.

ADVERTISEMENT

Nu puțini sunt turiștii români care merg în Corfu cu autocarele puse la dispoziție de agenții. Este un drum lung și obositor la prima vedere, dar unul la capătul căruia oamenii spun că întâlnesc o bucățică din Rai.

De asemenea, românii merg în insula Corfu cu mașinile personale. Cel puțin 14 ore petrec în autoturisme până la destinația finală. Aceștia trebuie să traverseze Bulgaria, apoi să intre pe Egnatia Odos, cea mai mare autostradă a Greciei.

ADVERTISEMENT

Drumul îi poartă apoi spre Igoumenitsa, acolo unde se îmbarcă pe feribot. Încă o oră și jumătate merg pe apă, cel mai adesea cu Kerkyra Lines.

După ce ajung în Kerkyra, turiștii români se împart spre cazările lor. Unii preferă apa cristalină din Paleokastrita, alţii priveliştea de vis din Agios Gordis. Sidari, Gouvia sau Perama sunt alte staţiuni căutate.

ADVERTISEMENT