News
notix pixel id

Decizie fără precedent. Delegație de experți OMS, de urgență în România din cauza situației epidemiologice 

Decizie fără precedent luată de OMS care a trimis în România o delegație de experți
17.10.2021 | 12:25
Decizie fără precedent. Delegație de experți OMS, de urgență în România din cauza situației epidemiologice 
Experții OMS vin să vadă situația pacienților din România. Sursa foto - ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO
ADVERTISEMENT

Situația epidemiologică dezastruoasă din România a făcut ca o delegație de experți ai Organizației Mondiale a Sănătății să vină în România.

Specialiștii vor da da o mână de ajutor autorităților în lupta cu valul 4 al pandemiei, un val care a făcut prăpăd în ultima perioadă.

Decizie fără precedent luată de OMS

Între timp, reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au ținut să explice că România reprezintă o țară cu care OMS are relații excelente.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Dr Dorit Nitzan, director de urgență la Biroul regional pentru Europa al OMS a mai zis că faptul că romanii nu se vaccineaza e „dureros”.

„Incercam sa vedem ce putem face ca sa ajutam Romania. E devastatoare situatia. Primul pas o sa fie o incercare de a vaccina pe toti cei care vor sa se vaccineze.

ADVERTISEMENT

O sa facem tot ce putem. Acum incercam sa gasim medicamente ca sa le putem trimite in Romania”, a adăugat Nitzan

De remarcat că informația a fost confirmată și de Alexandru Rafila. Actualul parlamentar PSD a fost reprezentantul României la OMS

ADVERTISEMENT

”Da, am informații în acest sens. Am discutat cu directorul general al OMS și el și-a exprimat îngrijorarea față de situația din România.

În ceea ce privește vaccinarea, mâine va avea loc o teleconferință a celor de la INSP cu experții de la OMS”, a spus Rafila, la Antena 3

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte și că șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat că Organizaţia Mondială a Sănătăţii a comunicat că urmează să aducă în România 200 de concentratoare de oxigen.

De asemenea, 20 de cadre medicale din Republica Moldova vor veni în România şi vor activa în cadrul Spitalului de la Leţcani.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri