ADVERTISEMENT
News

Decizie fără precedent în Danemarca! Milioane de nurci vor fi exhumate

Autor: Alexandru Năstase | 21.12.2020 | 08:36
Decizie fără precedent în Danemarca! Milioane de nurci vor fi exhumate
Milioane de nurci vor fi exhumate. Sursa foto - facebook

Decizie fără precedent în Danemarca. Nordicii au anunțat că nu mai puțin de patru milioane de nurci sacrificate din cauza unei tulpine de coronavirus mutant vor fi exhumate anul viitor pentru a preveni contaminarea mediului.

ADVERTISEMENT

Concret, lucrările vor începe în mai 2021, atunci când, spun experții, riscul contaminării cu coronavirus de la animalele moarte va fi eliminat.

Vă reamintim că Danemarca a sacrificat luna trecută peste 15 milioane de nurci, în încercarea de a preveni răspândirea COVID-19.

ADVERTISEMENT

Decizie fără precedent luată de autoritățile daneze!

Acest lucru s-a întâmplat după ce o versiune mutantă a coronavirusului s-a transmis de la nurci la oameni. Cel puţin 373 de persoane au fost infectate cu noua tulpină

Acum, la câteva săptămâni distanță, cei care locuiesc în zonele unde au fost îngropate nurcile se tem de riscurile potenţiale pentru sănătate.

ADVERTISEMENT

Aceștia transmit că este foarte posibilă o poluare cu leşurile animalelor. Au urmat mai multe petiții și solicitări la adresa guvernului.

Autoritățile au promis că vor lua măsuri, mai ales că unele dintre leşuri au ieşit la suprafaţă în urma procesului de descompunere.

ADVERTISEMENT

Între timp, Ministerul Alimentaţiei şi Agriculturii a declarat că a obţinut sprijin în Parlament pentru a dezgropa nurcile.

De remarcat că nordicii au transmis că nurcile exhumate vor fi colectate şi incinerate

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!