News

Decizie fără precedent într-un oraș din Italia. Primărița le-a interzis locuitorilor să se îmbolnăvească

04.02.2021 | 08:58
Decizie fara precedent intrun oras din Italia Primarita lea interzis locuitorilor sa se imbolnaveasca
ADVERTISEMENT

Stefania Piras, primărița din orașul italian Oniferi, le-a interzis locuitorilor, printr-o ordonanță, să se îmbolnăvească. Măsura nu este, însă, altceva decât o formă de protest față de indiferența autorităților sanitare regionale, care nu reușesc să găsească un medic pentru cele 887 de suflete.

Rămași fără un specialist sanitar, oamenii sunt asistați de tineri abia ieșiți de pe băncile facultății, dar și aceștia au acceptat să presteze serviciul la micuța clinică din localitate pentru o scurtă perioadă.

ADVERTISEMENT

De luni întregi cerem să ne fie desemnat un medic, dar nu ne ascultă nimeni. Aici situația e la limită”, susține edilul.

Protest inedit al primăriței unui oraș din Italia. Le-a interzis locuitorilor să se îmbolnăvească

Potrivit presei locale, medicul care lucra la clinica din Oniferi a decis să plece din localitate la sfârșitul anului, iar de atunci s-au găsit doar soluţii pe termen scurt.

ADVERTISEMENT

Pentru că autoritățile nu par deloc preocupate de această situație, primărița a decis să protesteze printr-o ordonanță care le interzice oamenilor să se îmbolnăvească.

Având în vedere că suntem în plină pandemie și în micuța noastră localitate avem foarte mulți bătrâni, asistența medicală din partea unui specialist este o prioritate.

ADVERTISEMENT

De luni întregi cerem să ne fie desemnat un medic, dar nu ne ascultă nimeni. Aici situația e la limită.

Ar fi frumos să fie de ajuns asta pentru ca oamenii să nu se îmbolnăvească, dar sperăm că va fi de folos măcar pentru a trimite în depărtare ecoul disperării noastre”, a declarat Stefania Piras.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă măsura pare dură, localnicii din micuțul orășel situat în provincia Nuoro de pe insula Sardinia au înțeles intenția primăriței şi o susțin, în speranța că în felul acesta vor reuși să convingă autoritățile regionale că au nevoie de un medic în cel mai scurt timp.

ADVERTISEMENT
Tags: