Fotbal international

Decizie fără precedent luată de forul mondial. Anul acesta nu va organiza gala FIFA The Best

13.05.2020 | 13:19
Decizie fara precedent luata de forul mondial Anul acesta nu va organiza gala FIFA The Best
ADVERTISEMENT

După cum informează cotidianul spaniol Marca, forul mondial a luat o decizie fără precedent, o decizie impusă, în mod evident, de izbucnirea pandemiei de coronavirus.

Gala FIFA The Best 2020 era programată tot la Milano

Șefii fotbalului au decis să își anuleze acesta propriul eveniment de desemnare a celui mai bun fotbalist al anului. Astfel, gala FIFA The Best 2020, programată în luna septembrie, la Milano, nu va mai avea loc.

ADVERTISEMENT

Este posibil ca și decernarea Ghetei de Aur, trofeul care răsplătește anual pe cel mai bun marcator de pe „Bătrânul Continent” în funcție de coeficientul țării, să fie, de asemenea, anulată, mai ales că două dintre campionatele puternice, Franța și Olanda, au decis să nu mai reia competițiile interne, oprind sezonul la momentul întreruperii sale.

Balonul de Aur poate fi singurul trofeu individual din acest an

În aceste condiții, pentru anul 2020 ar mai rămâne în joc doar Balonul de Aur, trofeul care din 1956 încoace răsplătește pe cel mai bun fotbalist european, la început, iar de ani buni pe cel mai bun jucător din Europa, indiferent de naționalitate.

ADVERTISEMENT

Balonul de Aur este creația bisăptămânalului France Football și de obicei gala premianților are loc în luna decembrie, la Paris. Rămâne de văzut, dacă în contextul actualei pandemii, organizatorii vor ține totuși la tradiție și vor merge înainte sau vor renunța și ei.

Messi a câștigat anul trecut FIFA The Best

Anul trecut, FIFA The Best, trofeul pentru cel mai bun jucător din lume în anul respectiv, a revenit starului Barcelonei, argentinianul Lionel Messi, dar a fost un succes cu destule polemici.

ADVERTISEMENT

Pe locurile următoare s-au clasat olandezul Virgil van Dijk de la Liverpool și Cristiano Ronaldo, portughezul, auzind că nu el este învingător, nici nemaifăcând deplasarea.

Controverse la victoria lui Messi

Ca din întâmplare, exact în aceeași seară avea loc și gala fotbalului italian și Ronaldo a fost acolo să își ia premiul pentru jucătorul anului.

ADVERTISEMENT

Succesul lui Messi a fost pus sub semnul întrebării de revelațiile făcute de către căpitanul statului Nicaragua și de antrenorul Sudanului, primul neparticipând la vot, dar apărând că a votat și l-a pus primul pe Messi, al doilea că l-a numit pe Salah cel mai bun și apare tot cu Messi.

ADVERTISEMENT