ADVERTISEMENT
Fotbal international

Decizie fără precedent luată de Glasgow Rangers. Sunt vizați toți fotbaliștii și oficialii clubului

Autor: Patrice Podina | 09.04.2021 | 10:48
Decizie fără precedent luată de Glasgow Rangers. Sunt vizați toți fotbaliștii și oficialii clubului
Ianis Hagi și Steven Gerrard FOTO Twitter Liga 1 România

Campioana Scoției, FC Rangers, se implică în lupta contra rasismului și a anunțat că nici un jucător, oficial sau angajat al clubului nu vor mai folosi rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Măsura, o premieră în fotbalul scoțian, a fost anunțată pe pagina oficială de Twitter, intră în vigoare de vineri, 9 aprilie, și va fi menținută vreme de o săptămână.

Oficialii de pe Ibrox Park susțin că au luat această decizie pentru a-și proteja jucătorii de atacurile cu tentă rasială la care sunt expuși constant.

Glasgow Rangers interzice folosirea rețelelor de socializare. Jucătorii de culoare, abuzați pe Social Media

Conform căpitanului campioanei Scoției, James Tavernier, citat de Sky Sports News, toți fotbaliștii de culoare din lotul lui Rangers au fost jigniți pe parcursul sezonului în curs.

ADVERTISEMENT

”Rangers confirmă că începând cu ora 19:00 din această seară (9 aprilie 2021- n.r.), jucătorii și conducerea noastră vor boicota timp de o săptămână toate canalele de socializare. Aceata este un mod de a sublinia preocupările permanente privind lipsa responsabilității și responsabilității din partea mass-media sociale.

În special, suntem preocupați de abuzurile rasiste zilnice pe care jucătorii noștri trebuie să le suporte și credem că, deși rețelele sociale pot fi lucruri foarte pozitive și sănătoase pentru comunicare, există o îngrijorare fără îndoială pentru că nivelul de ură este acum scăpat de sub control”, se arată în comunicatul publicat de Rangers pe site-ul oficial al clubului.

 

Rangers și mai multe cluburi din Regat solicită o întâlnire cu administratorii Facebook și Instagram

Măsura de boicotare a rețelelor de socializare de către jucătorii și angajații lui Rangers este parte a unui plan la care au aderat mai multe cluburi din Regatul Unit al Marii Britanii, cu privire la pericolul pe care îl reprezintă ”comunicarea liberă” pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Directorul general al clubului la care este legitimat și Ianis Hagi, Stewart Robertson, a confirmat că a solicitat oficial o întrevedere cu administratorii rețelelor de socializare amintite.

”Am aranjat să ne întâlnim cu cei de la Facebook și Instagram pentru a sublinia preocupările noastre tot mai mari în ceea ce privește abuzurile de rasism pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

După ce am vorbit cu mai multe cluburi din Marea Britanie, știm că aceste preocupări sunt împărtășite de toate cluburile și este corect să spunem că toată lumea și-a pierdut răbdarea din cauza faptului că cei ce administrează aceste companii de Social Media nu fac nimic pentru a stopa abuzurile la care sunt supuși sportivii”, a spus Robertson, pentru site-ul oficial al campioanei Scoției.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
Top 3 cele mai citite
Ţara Galilor
Ţara Galilor
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!