Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Decizie finală în cazul lui Istvan Kovacs la EURO 2024! „Centralul” român i-a dezamăgit pe șefii de la UEFA

UEFA a luat decizia finală în cazul lui Istvan Kovacs! Aventura arbitrului român la EURO 2024 din Germania s-a încheiat.
06.07.2024 | 21:57
Decizie finala in cazul lui Istvan Kovacs la EURO 2024 Centralul roman ia dezamagit pe sefii de la UEFA
Ce se întâmplă cu Istvan Kovacs la EURO 2024! UEFA a luat decizia finală în cazul arbitrului român. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs nu va mai arbitra nicio partidă la Campionatul European 2024. Comitetul de Arbitri UEFA a luat această decizie după ieșirea în decor a „centralului” român la Cehia – Turcia, scor 1-2, în ultima etapă a Grupei F. Arbitrul din Carei a arbitrat două partide în faza grupelor la turneul final.

Decizie finală în cazul lui Istvan Kovacs la EURO 2024! „Centralul” român i-a dezamăgit pe șefii de la UEFA

Istvan Kovacs a fost singurul „central” care a reprezentat România la Campionatul European 2024. În vârstă de 39 de ani, Istvan Kovacs a fost ajutat de la linii de către compatrioții Vasile Marinescu și Ovidiu Artene. România l-a mai avut la turneul final din Germania pe arbitrul VAR, Cătălin Popa.

ADVERTISEMENT

Cel mai bine cotat arbitru român al momentului a fost delegat de UEFA la meciurile Slovenia – Serbia (1-1) și Cehia – Turcia (1-2). Comisia de Arbitri UEFA a decis să-i încheie aventura lui Istvan Kovacs la EURO 2024, după recordul atins la partida de la Hamburg.

Istvan Kovacs a acordat nu mai puțin de 18 cartonașe galbene în Cehia – Turcia (1-2), dar și două cartonașe roșii. Deși a fost păstrat în corpul de arbitri care vor conduce jocurile din fazele eliminatorii la EURO 2024, Kovacs nu a primit delegare la vreo altă partidă. Arbitrul român a fost deja înștiințat de UEFA că nu va mai primi nicio delegare, conform ProSport.

ADVERTISEMENT

Roberto Rossetti, nemulțumit de prestația lui Istvan Kovacs din Cehia – Turcia 1-2

Șeful arbitrilor de la UEFA, Roberto Rossetti, nu a privit cu ochi buni excesul de zel al lui Istvan Kovacs de la Cehia – Turcia (1-2) pe Volksparkstadion. Fostul mare arbitru italian este de părere că românul a scăpat situația de sub control și că a condus partida cu multă nervozitate.

Anthony Taylor a fost delegat de UEFA în sferturi la Spania – Germania (2-1 d.p), în timp ce Michael Oliver a condus Portugalia – Franța, încheiat cu victoria naționalei din Hexagon la loviturile de departajare.

ADVERTISEMENT

La Anglia – Elveția, al treilea meci din sferturi, UEFA l-a desemnat la centru pe italianul Daniele Orsato. Naționala lui Gareth Southgate a acces în careul de ași, după ce s-a impus dramatic la loviturile de departajare. Francezul Clement Turpin va oficia Olanda – Turcia.

  • Slavko Vincic (Slovenia) și Szymon Marciniak (Polonia) sunt ultimii doi arbitri păstrați de UEFA pentru fazele finale ale EURO 2024
ADVERTISEMENT

Câți bani a câștigat Istvan Kovacs la EURO 2024

Pentru cele două meciuri arbitrate la EURO 2024 în faza grupelor, Istvan Kovacs a primit suma de 10.000 de euro din partea UEFA. Forul de la Nyon acordă suma de 5.000 de euro „centralilor” pentru fiecare meci din grupe.

De cealaltă parte, asistenții Vasile Marinescu și Ovidiu Artene au primit câte 5.000 de euro fiecare pentru cele două meciuri pe care le-au arbitrat la turneul final. Începând cu faza optimilor, fiecare arbitru central primește suma de 10.000 de euro per meci.

ADVERTISEMENT