News

Decizie finală în cazul Sorinei! Copila de 8 ani va rămâne la familia de români din SUA

11.07.2019 | 14:24
Decizie finala in cazul Sorinei Copila de 8 ani va ramane la familia de romani din SUA

Magistrații Curții de Apel din Craiova au respins cererea de revizuire a adopției internaționale în cazul Sorinei, fetița de 8 ani din Baia de Aramă care a fost adoptată de familia din SUA. Prin urmare, adopția Sorinei rămâne valabilă. Totodată, secția pentru procurori în materie disciplinară a CSM a respins solicitatea Inspecției Judiciare de suspendare a Mariei Pițurcă, procurorul care a luat-o cu forța pe Sorina de la asistenții maternali.

Cum și-a motivat Curtea de Apel Craiova decizia în cazul Sorinei

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au decis să respingă, joi, cererea procurorului general, Bogdan Licu, de revizuire a adopţiei internaţionale, în cazul Sorinei, fetiţa de 8 ani, din Baia de Aramă, care a fost crescută de un asistent maternal timp de mai bine de 5 ani şi din casa căruia fata a fost luată cu mascaţii la începutul lunii iulie

Astfel, decizia iniţială, prin care s-a încuviinţat adopţia internaţională a fetiţei în vârstă de 8 ani rămâne valabilă. În acest dosar, decizia este definitivă. Curtea de Apel Craiova a amânat, miercuri, decizia în acest caz, după ce a apărut un document pentru care a fost nevoie de o analiză atentă.

Decizie finală în cazul adopției Sorinei, fetița de 8 ani din Baia de Aramă *foto: adevarul.ro
Decizie finală în cazul adopției Sorinei, fetița de 8 ani din Baia de Aramă *foto: adevarul.ro

Suspendarea din funcție a procurorului din cazul Sorinei a fost respinsă

Secţia de procurori a respins suspendarea din funcţie a procurorului care a luat-o cu forţa pe Sorina ca să o ducă la familia adoptive. Pe 2 iulie, Inspecţia Judiciară anunţa că a început cercetarea disciplinară faţă de procurorul Maria Piţurcă, care a intervenit în cazul fetiţei din Mehedinţi, şi că propune suspendarea sa până la finalizarea anchetei.

Piţurcă a fost cercetată pentru manifestări ce dăunează prestigiului justiţiei. “Există indicii cu privire la săvârşirea abaterilor disciplinare constând în „manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu” şi respectiv „exercitare a funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă, dacă fapta nu întruneşte elementele constitutive ale unei infracţiuni”, se arăta într-un comunicat de presă al Inspecţiei Judiciare.

Decizie finală în cazul adopției Sorinei, fetița de 8 ani din Baia de Aramă *foto: adevarul.ro
Decizie finală în cazul adopției Sorinei, fetița de 8 ani din Baia de Aramă. Ce se întâmplă cu procuroarea, Maria Pițurcă *foto: adevarul.ro

Cum s-a apărat procuroarea de caz, Maria Pițurcă

Maria Pițurcă avea să explice: Nu am tras de copil. Am încercat să nu apăs, să nu … Am încercat să-l iau în braţe. Am reuşit să o iau în braţe şi am dus-o în braţe la tată. Nu s-a mai filmat. Şi ea va fi oricum examinată fizic şi vom vedea dacă are vreun semn sau nu. Am intervenit pentru a înceta starea de deţinere ilegală a acestui copil”, a spus procuroarea.

Prin urmare decizia iniţială prin care s-a încuviinţat adopţia internaţională a fetiţei în vârstă de 8 ani rămâne valabilă. În acest dosar, decizia este definitivă.

Tags: