News

Decizie finală! Marcel Șerbuc, 26 de ani după gratii pentru că a ucis-o pe Anamaria și i-a ascuns cadavrul într-o canapea

Marcel Șerbuc va rămâne după gratii pentru mulți ani. Cert e că ucigașul a primit pedeapsa maximă, 26 de ani de închisoare, cu toate că și-a recunoscut vina.
01.07.2024 | 21:03
Decizie finala Marcel Serbuc 26 de ani dupa gratii pentru ca a uciso pe Anamaria si ia ascuns cadavrul intro canapea
Decizie finală! Marcel Șerbuc, 26 de ani după gratii pentru că a ucis-o pe Anamaria și i-a ascuns cadavrul într-o canapea
ADVERTISEMENT

Marcel Șerbuc a devenit ”faimos” după ce a ucis-o pe Anamaria, o copilă în vârstă de 12 ani care locuia cu el și concubina sa. I-a ascuns, mai apoi, cadavrul într-o canapea și a fugit în Țările de Jos. Tatăl fetei cere închisoare și pentru fosta soție, cu toate că instanța a dovedit că aceasta nu avea nicio legătură cu crima.

Marcel Șerbuc, 26 de ani după gratii pentru că a ucis-o pe Anamaria

Tribunalul București anunțase inițial în aprilie că bărbatul va face 26 de ani de închisoare, însă sentința a fost confirmată de judecătorii Curții de Apel București. Asta, chiar dacă Marcel Șerbuc și-a recunoscut crima și a colaborat cu anchetatorii, pedeapsa lui a fost cea maximă.

ADVERTISEMENT

“Noi am susținut în cuvântul în încheiere că s-ar impune o asemenea pedeapsă ținând cont de faptul că Marcel Serbuc este o persoană extrem de agresivă, el la rândul său a săvârșit și alte tipuri de infracțiuni pentru care nu fusese încă începută urmărirea penală“, a explicat Adrian Cuculis, avocatul familiei victimei.

Crima a avut loc în mai 2023, în blocul în care locuia Marcel Șerbuc alături de concubina sa. Fetița sosise în vizită și a fost ucisă aparent fără intenție. Marcel Șerbuc le-a spus anchetatorilor că a lovit-o pe fată pentru că aceasta a fost obraznică, însă micuța s-a dezechilibrat, a dat cu capul de un colț dur și a murit.

ADVERTISEMENT

Speriat, bărbatul a băgat-o în canapea și a fugit, însă înainte i-a furat cerceii pe care i-a amanetat. Mama fetei era deja plecată în Spania și nu ar fi avut nicio legătură cu moartea fiicei în vârstă de 12 ani. De altfel, mama Anei s-a întors de bunăvoie din Spania și a colaborat cu autoritățile, fiind la fel de șocată de cele întâmplate.

”În dimineaţa aia, la 4:30, când m-am dus eu cu mama la scări, fata avea bagajele. Să plece la taică-su. Şi când am venit acasă, mă aştepta acolo la noi aproape de casă. Eu atunci cred că a omorât fata mea. L-am întrebat: Unde e fata? A, a plecat la ta-su! Bine!”, a povestit Monica Iftimovici, mama fetiţei.

ADVERTISEMENT

Tatăl Anei cere închisoare și pentru concubina lui Marcel Șerbuc

Femeia fusese suspectă pentru câteva zile, însă s-a dovedit că plecase în Spania cu câteva ore înainte să se producă tragedia. Pentru că avea o relație bizară cu fiica sa și nu ținea neapărat legătura cu copila, femeia nu a simțit nevoia să o sune pe aceasta pentru a vedea ce face. În schimb, l-a crezut pe cuvânt pe Marcel Șerbuc care i-a spus că a plecat în Olanda după ce s-a asigurat că fetița s-a întors la tatăl ei.

Cu toate acestea, tatăl fetei crede că mama fetei este autorul moral al crimei și cere închisoare pentru acesta. “Așa a fost o mamă? O criminală, o criminală. Sau bunicii materni? Legea noastră să nu facă dreptate că să fie și ea condamnată în primul rând, că pe fetiţa mea nu o aduc de acolo din mormânt”, s-a plâns Vasile Constantin, tatăl fetiţei.

ADVERTISEMENT

Marcel Șerbuc a fost adus în țară din luna august, după ce a fost prins cu ajutorul mascaților, undeva în Țările de Jos. Bărbatul a refuzat inițial să fie extrădat, însă instanța de acolo nu a fost impresionată de această cerință. Pe lângă cei 26 de ani de închisoare, sau câți va petrece înainte să fie eliberat condiționat, Marcel Șerbuc trebuie să plătească daune morale de 95.000 de euro tatălui fetei.

ADVERTISEMENT