Fotbal international

Decizie forţată de criza provocată de coronavirus în Mexic. Nicio echipă nu va promova din liga a doua timp de cinci ani

18.04.2020 | 15:08
Decizie fortata de criza provocata de coronavirus in Mexic Nicio echipa nu va promova din liga a doua timp de cinci ani
ADVERTISEMENT

Criza provocată de pandemia de coronavirus începe să producă mari probleme nu numai pentru sănătatea oamenilor, ci şi în plan economic, ceea ce era absolut de aşteptat.

Măsură de excepţie luată de mexicani

După ce o echipă din a doua divizie din Peru a fost nevoită să îşi închidă porţile şi să îşi concedieze jucătorii şi stafful tehnic iată că acum au apărut probleme majore în fotbalul mexican, care au obligat la luarea unor măsuri radicale.

ADVERTISEMENT

Concret, timp de cinci sezoane nu se va mai retrograda din prima ligă şi nu se va mai promova din a doua. Măsura a fost luată pentru a ajuta cluburile, în special cele din a doua divizie, să nu ajungă la faliment.

Prima apariţie a preşedintelui Ligii MX după ce a fost găsit pozitiv la COVID 19

Cluburile au votat în favoarea schimbărilor drastice după ce au invocat probleme economice pentru a doua divizie care au fost agravate de pandemia coronavirusului.

ADVERTISEMENT

Președintele Ligii MX, Enrique Bonilla, s-a aflat la prima sa apariție publică de la anunțarea pe 20 martie că a fost pozitiv pentru COVID-19.

Sezonul diviziei secunde va fi anulat

El a spus, în timpul conferinței de presă online, că actualul sezon al diviziei a doua, cunoscut sub numele de Ascenso MX, va fi anulat. Cele două divizii au fost suspendate pe 15 martie.

ADVERTISEMENT

“Având în vedere că această criză financiară a extins problemele diviziei a doua, mai multe cluburi sunt aproape de faliment și în pericol de dispariție”, a spus Bonilla.

Ce bani vor primi anual echipele din a doua divizie

Proprietarii francizelor din Liga 18 MX. adică prima divizie,  au votat de la distanță, la câteva zile după ce cluburile Ascenso MX din divizia a doua au aprobat suspendarea. Fiecare echipă Ascenso MX va primi 850.000 euro pe an pentru cele cinci sezoane.

ADVERTISEMENT

Va fi prima dată din sezonul 1951-52 că nu va promova şi nu va retrograda nimeni între primele divizii. Bonilla a confirmat anularea Clausura 2020 a lui Ascenso MX. Pentru sezonul viitor, cele 12 cluburi din divizia a doua vor forma o liga de dezvoltare.

ADVERTISEMENT