News

Decizie grea anunțată de Uber, pentru a reduce pierderile. „Trebuie să luăm aceste decizii dificile”

19.05.2020 | 16:30
Decizie grea anuntata de Uber pentru a reduce pierderile Trebuie sa luam aceste decizii dificile
ADVERTISEMENT

CEO-ul companiei Uber a anunțat un plan drastic ce presupune restrângerea activității, pentru a reduce o parte din pierderile cauzate de restricțiile de deplasare impuse de statele lumii.

Uber vrea să restrângă activitatea

Uber a anunțat un plan dur de reducere a cheltuielilor, după ce compania a avut de suferit ca urmare a restricțiilor de deplasare impuse de majoritatea statelor, informează Digi24.

ADVERTISEMENT

Astfel, compania de ride-sharing anunță că va reduce numărul angajaților cu încă 3.000, ajungând în ultimele săptămâni la o reziliere a contractelor cu un sfert din forța de muncă.

Mai mult, compania a transmis că a dispus închiderea a peste 40 de birouri și va renunța inclusiv la propriul laborator de inteligență artificială.

ADVERTISEMENT

Dara Khosrowshahi, CEO-ul companiei, a declarat că deciziile, chiar dacă sunt grele, sunt necesare „pentru a ne asigura viitorul”.

Ce se întâmplă cu șoferii

„Trebuie să ne definim ca o companie care se susține singură și care nu se mai bazează pe noi capitaluri sau investitori pentru a continua să crească, să se extindă și să inoveze”, a precizat directorul companiei, într-o scrisoare către angajați.

ADVERTISEMENT

„Trebuie să luăm aceste decizii dificile pentru a sta puternic pe propriile noastre picioare, pentru a ne asigura viitorul și a ne continua misiunea”, a adăugat CEO-ul.

Uber se confrunta cu pierderi masive și înainte de pandemia de coronavirus, iar acum compania a avut și mai mult de suferit din cauza restricțiilor de deplasare ale oamenilor, impuse din cauza pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Mai exact, numărul de călătorii cu Uber a fost mai mic cu 80% luna trecută. Cu toate că activitatea Uber Eats a avut de câștigat de pe urma restricțiilor și această aripă a companiei înregistrează pierderi.

La începutul lunii mai, compania a anunțat că va renunța la 3.700 de angajați, avertizând că este posibil să urmeze și alte reduceri de personal, exceptând șoferii, considerați contractori independenți.

Birourile care vor concedia angajați includ hub-uri din San Francisco și din Singapore, în timp ce compania spune că va reorganiza personalul rămas și își va reduce cheltuielile acolo unde acestea nu fac parte din activitățile sale principale de transport personal sau de livrare a alimentelor.

Reprezentanții companiei speră ca aceste acțiuni de restructurare să reducă cheltuielile cu 1 miliard de dolari.

ADVERTISEMENT