ADVERTISEMENT
News

Decizie halucinantă a unui judecător din Hârlău. Un pedofil a scapat cu jumătate de pedeapsă, după ce a explicat în instanţă că a abuzat un copil de șase ani pentru a nu-și înșela soția

Autor: Flaviu Popa | 22.09.2020 | 19:08
Decizie halucinantă a unui judecător din Hârlău. Un pedofil a scapat cu jumătate de pedeapsă, după ce a explicat în instanţă că a abuzat un copil de șase ani pentru a nu-și înșela soția
Procesul HexiPharma, o nouă amânare. De ce a fost înlocuit expertul chimist care trebuia să facă expertiza tehnică. Foto: Pixabay

Un pedofil din Iași a primit 7 ani de închisoare pentru viol după ce a violat un copil de șase ani, însă judecătorii l-au iertat de pedeapsa maximă pentru că a prezentat o explicație aparent șocantă.

ADVERTISEMENT

Bărbatul și-a justificat gestul într-un mod incredibil: individul a susținut în fața instanței că a abuzat copilul de 6 ani pentru a nu-și înșela nevasta.

Bărbatul în vârstă de 44 de ani a violat în repetate rânduri un copil de 6 ani, coleg de clasă al fiului său, pe care l-a supus în nenumărate rânduri perversiunilor sexuale.

ADVERTISEMENT

Un bărbat din Iași a fost condamnat la 7 ani de închisoare după ce a violat un copil

Pedofilul avea nevasta plecată la muncă, în străinătate, și a recurs la acest gest pentru a nu o înșela. Bărbatul din comuna Maxut locuiește pe aceeași stradă cu victima, un băiat de 6 ani. Procurorii au arătat în motivarea cazului că soția pedofilului era plecată în Cipru, unde muncea pentru a-și ajuta familia.

Șocant, între tatăl victimei și agresor există o strânsă relație de prietenie, cei doi fiind plecați la muncă în Germania în trecut. În acest context, copilul de 6 ani a fost lăsat să vină în vizită la familia pedofilului.

ADVERTISEMENT

Prima agresiune s-a produs în 2017 atunci când victima se juca alături de fiul agresorului. Într-un moment în care au rămas singuri, bărbatul a abuzat de copil.

„În momentul în care fiul său a plecat spre magazin, inculpatul l-a ridicat pe persoana vătămată minoră de la calculator, unde acesta se juca, şi, profitând de incapacitatea acestuia de a înţelege semnificaţia anumitor acte, precum, şi de relaţia de autoritate pe care o avea asupra acestuia, l-a aşezat pe patul din cameră, şi-a dat jos pantalonii şi lenjeria intimă”, au precizat procurorii.

ADVERTISEMENT

În perioada iulie 2017 – decembrie 2018, pedofilul și-a violat de 6 ori victima. „Bărbatul a primit șase ani pentru viol şi trei pentru agresiune sexuală, adică o pedeapsă finală de 7 ani de închisoare, după contopire, în condiţiile în care pedeapsa maximă pentru viol asupra unui minor este de 12 ani, iar pentru agresiune sexuală este de 10 ani.

Judecătorii au mai stabilit și daune morale de 50.000 de lei. Decizia este definitivă”, transmite Hot News.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, judecătorii l-au iertat pe bărbat de pedeapsa maximă pentru faptele comise, pentru că au fost impresionați de explicațiile acestuia.

Concret, pedofilul a primit 6 ani de închisoare pentru viol și 3 pentru agresiune sexuală, care contopită a rezultat în 7 ani de închisoare cu executare. În mod normal pedeapsa maximă pentru viol asupra unui minor este de 12 ani, iar pentru agresiune sexuală este de 10 ani.

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!