Sport

Decizie importantă a FRF după ce Marius Croitoru a fentat suspendarea: ”Am văzut destule situații care dăunează imaginii”

Răzvan Burleanu a decis să schimbe regulamentul în privința antrenorilor aflați în stare de suspendare, fiind nemulțumit de faptul că aceștia se află tot timpul în contact cu staff-ul tehnic.
05.08.2022 | 20:33
Decizie importanta a FRF dupa ce Marius Croitoru a fentat suspendarea Am vazut destule situatii care dauneaza imaginii
Răzvan Burleanu a decis să schimbe regulamentul în privința antrenorilor aflați în stare de suspendare, fiind nemulțumit de faptul că aceștia se află tot timpul în contact cu staff-ul tehnic
ADVERTISEMENT

Ultimul caz de acest gen a avut loc la partida FCSB – FC U Craiova, atunci când camerele de luat vederi l-au surprins pe Marius Croitoru în tribuna oficială vorbind tot timpul la telefon cu secundul său aflat pe bancă.

Antrenorii suspendați, puși la zid de Răzvan Burleanu

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a precizat, după şedinţa Comitetului Executiv al FRF, că antrenorii suspendaţi vor sta de acum încolo la meciuri lângă delegatul de joc sau, dacă va fi cazul, lângă observatorul de arbitri pentru a nu mai putea oferi indicații în timpul jocului.

ADVERTISEMENT

”Astăzi am luat decizia de a interveni pe regulamentul disciplinar pentru a clarifica o situaţie cu care ne-am confruntat la începutul acestui sezon, şi anume atunci când avem un antrenor care se află într-o stare de suspendare.

Ne dorim să eliminăm pe cât posibil încălcarea regulamentului, care nu permite antrenorului să comunice cu jucătorii în timpul jocului. Fiindcă am văzut destul de multe situaţii care dăunează imaginii competiţiei, în încercarea permanentă de ocolire a regulamentului.

ADVERTISEMENT

Iar acest lucru înseamnă pentru noi că nu reuşim să implementăm în totalitate sancţiunea respectivă. De aceea, soluţia găsită de colegii din cadrul şcolii federale de antrenori este ca tehnicianul, atunci când este suspendat, să ocupe un loc lângă delegatul de joc.

Dacă delegatul de joc este nevoit să coboare la marginea terenului în timpul jocului, antrenorul rămâne atunci lângă observatorul de arbitri. Sancţiunea pentru încălcarea acestor prevederi este o penalitate de 50.000 de lei. Se păstrează totodată interdicţia de acces la vestiare, în tunel, în incinta terenului şi pe banca de rezerve, ca şi până acum”, a declarat el.

ADVERTISEMENT

Croitoru a făcut show la oficială

Marius Croitoru (41 de ani) a fost suspendat două etape după ce a fost eliminat în primul meci al sezonului, pierdut la Ovidiu, scor 1-2, cu Farul Constanța. Fără antrenor pe bancă, FC U Craiova 1948 a făcut senzație în SuperLiga: victorie cu CFR Cluj (3-1) și remiză pe terenul lui FCSB (1-1).

La partida de pe Național Arena, antrenorul oltenilor a urmărit jocul de la tribuna oficială. Camerele TV l-au surprins însă în mai multe rânduri cum le dădea indicații „secunzilor” prin intermediul președintelui Marcel Pușcaș și al team managerului Eduard Zelgin.

ADVERTISEMENT

Marius Croitoru va putea reveni pe banca formației FC U Craiova la derby-ul cu Universitatea Craiova, din etapa a 4-a din SuperLiga. Partida este programată duminică, 7 august, de la ora 21.30, pe stadionul ”Ion Oblemenco”.

ADVERTISEMENT