News

Decizie importantă a Tribunalului Vaslui: înregistrări din dosarul lui Dumitru Buzatu, eliminate din anchetă

Tribunalul din Vaslui a decis, la începutul acestei săptămâni, eliminarea unor înregistrări importante din dosarul lui Dumitru Buzatu.
30.04.2024 | 18:24
Decizie importanta a Tribunalului Vaslui inregistrari din dosarul lui Dumitru Buzatu eliminate din ancheta
Dumitru Buzatu, victorie importantă în instanță: Tribunalul Vaslui elimină din dosar înregistrări importante. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Începutul acestei săptămâni aduce în prim plan o decizie extrem de importantă a Tribunalului Vaslui în cazul fostului șef al CJ Vaslui, Dumitru Buzatu. Mai multe înregistrări cheie au fost eliminate din dosar.

Dumitru Buzatu, victorie importantă în instanță: Tribunalul Vaslui elimină din dosar înregistrări importante

Luni, 29 aprilie, judecătorii de la Tribunalul Vaslui au admis o parte dintre excepțiile invocate de avocații lui Dumitru Buzatu în dosarul în care acesta este acuzat că a primit o mită de 1,25 milioane de lei.

ADVERTISEMENT

Aceste înregistrări au fost realizate de doi ”colaboratori” în dosar. Unul dintre ei este patronul firmei de construcții care i-a dat geanta cu bani lui Buzatu, când a fost prins în flagrant, notează Digi24.

De asemenea, Direcția Națională Anticorupție (DNA) are termen până pe 10 mai să anunțe dacă solicită înapoi dosarul pentru completarea anchetei sau își menține acuzațiile și probele trimise instanței.

ADVERTISEMENT

Decizia instanței din Vaslui

”În temeiul art. 102 alin. 2,3 Cod procedură penală raportat la art. 148 alin 3,10 Cod procedură penală, admite excepţia nulităţii mijloacelor de probă constând în înregistrările efectuate prin folosirea de dispozitive tehnice de către colaboratorul cu identitate reală Bîrzu Iulian şi de către colaboratorul cu identitate reală Savin Emil.

Pe cale de consecinţă dispune îndepărtarea de la dosarul cauzei a mijloacelor de probă excluse, respectiv: proces verbal de redare în formă scrisă din data de 16.02.2023 a înregistrărilor efectuate de colaboratorul Bîrzu Iulian la data de 15.02.2023, (…) precum şi a suportului optic în baza căruia s-a realizat înregistrarea; proces verbal de redare în formă scrisă din data de 01.03.2023 a înregistrărilor efectuate în mediul ambiental la data de 24.02.2023 (…).

ADVERTISEMENT

(…) proces verbal de redare în formă scrisă din data de 10.03.2023 a înregistrărilor efectuate în mediul ambiental la data de 24.02.2023 (…); proces verbal de redare în formă scrisă din data de 16.02.2023 a înregistrărilor efectuate de colaboratorul Bîrzu Iulian la data de 15.02.2023 (…); proces verbal de redare în formă scrisă din data de 08.09.2023 a înregistrărilor efectuate de colaboratorul Savin Emil la data de 07.09.2023 (…); proces verbal de redare în formă scrisă din data de 29.08.2023 a înregistrărilor efectuate de colaboratorul Savin Emil la data de 18.08.2023”, se arată în decizia instanței vasluiene.

Dumitru Buzatu, plasat în arest la domiciliu

Pe 15 aprilie 2024, Tribunalul Vaslui a decis plasarea în arest la domiciliu a fostului lider PSD, Dumitru Buzatu, acuzat de luare mită. El s-a aflat până atunci în arest la Penitenciarul Vaslui.

ADVERTISEMENT

Peste doar două zile, pe 17 aprilie 2024, Curtea de Apel Iaşi a decis definitiv plasarea în arest la domiciliu a fostului șef de Consiliu Județean. Reamintim că, în septembrie 2023, Buzatu a fost prins în flagrant de DNA când primea 1,25 milioane de lei drept mită.

Banii erau destinați pentru a favoriza o firmă să obțină un contract. Bancnotele de 500 de lei au fost găsite de anchetatori în portbagajul maşinii acestuia.

ADVERTISEMENT
Cel mai nou cuplu din tenis! Jannik Sinner a confirmat la Roland Garros...
Cel mai nou cuplu din tenis! Jannik Sinner a confirmat la Roland Garros relația cu jucătoarea din circuitul WTA
Șumudică, o concediere inspirată: dovada că turcii au procedat bine când i-au arătat...
Șumudică, o concediere inspirată: dovada că turcii au procedat bine când i-au arătat ușa
FOTO EXCLUSIV Echipamentul jalnic al lotului olimpic al României a înfuriat-o pe Dana...
FOTO EXCLUSIV Echipamentul jalnic al lotului olimpic al României a înfuriat-o pe Dana Budeanu: „Arată ca puii de Crevedia”. COSR a primit bani de la Dedeman pentru o vestimentație comparată cu hainele de lucru ale muncitorilor nepalezi
"E vie? E vie?" Momentul în care jandarmii o găsesc pe Raisa moartă, în râpă. Copila avea urme de violenţă pe corp
Momentul în care Leonard Doroftei i-a redus la tăcere pe canadieni. Ce a...
Momentul în care Leonard Doroftei i-a redus la tăcere pe canadieni. Ce a fost pus să facă după ce a luat-o de la zero
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu:
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu: "Nu te mai posta cu abundență, lux. Ține-le pentru tine". Ce a dezvăluit Teo Trandafir despre Gabi Bădălău
IMPOZITE mai mari pentru pensie. Seniorii care vor primi BANI mai puțini
IMPOZITE mai mari pentru pensie. Seniorii care vor primi BANI mai puțini
Zi liberă pentru elevi și profesori! Ce se sărbătorește pe 5 iunie 2024
Zi liberă pentru elevi și profesori! Ce se sărbătorește pe 5 iunie 2024
Veste mare pentru românii care merg la mare. Se deschide noua autostradă
Veste mare pentru românii care merg la mare. Se deschide noua autostradă
Încă un deces neaşteptat în Generaţia de Aur. Rămânem fără valori
Încă un deces neaşteptat în Generaţia de Aur. Rămânem fără valori
VIDEO. Familie din Timișoara, terorizată de vecinii cu care împarte aceeași casă. Dominic...
VIDEO. Familie din Timișoara, terorizată de vecinii cu care împarte aceeași casă. Dominic Fritz: „În 2024, încă sunt timișoreni agresați și hărțuiți fără ca statul român să-i protejeze”
Motivul care a dus la separarea pe bani grei a „Reginei Întunericului”, Gabriela...
Motivul care a dus la separarea pe bani grei a „Reginei Întunericului”, Gabriela Lucuțar: „Un divorț nu e o înmormântare”