News

Decizie în cazul chirurgului brașovean prins în flagrant când lua mită. Judecătorii au decis să-l trimită în arest preventiv

Chirurgul cardiovascular Sorin Baloș a fost prins când primea mită suma de 8.000 lei pentru o operație efectuată la un spital de stat.
06.11.2021 | 10:34
Decizie in cazul chirurgului brasovean prins in flagrant cand lua mita Judecatorii au decis sal trimita in arest preventiv
Dr Sorin Balos va petrece următoarele 30 de zile în arest preventiv Foto: Captura YouTube
ADVERTISEMENT

Medicul brașovean neagă în continuare acuzațiile și susține că suma reprezintă contravaloarea consultaţiei. Sorin Baloș a cerut în total de la familia pacientului operat 10.000 de lei.

Chirurgul brașovean, prins în flagrant când lua mită, va petrece următoarele 30 de zile în arest preventiv

Deși inițial magistraţii Tribunalului Braşov l-au plasat în arest la domiciliu, decizia a fost contestată de procurori, iar Sorin Baloș a primit vineri mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

ADVERTISEMENT

“(…) admite contestaţia formulată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov împotriva încheierii nr. 178/UP/03.11.2021 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Braşov (…), pe care o desfiinţează cu privire la soluţionarea propunerii de arestare preventivă în ceea ce-l priveşte pe inculpatul Baloş Sorin.

Rejudecând în aceste limite: În baza articolul 204 alineat 10 şi articolul 226 Cod de procedură penală admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov (…) dispune arestarea preventivă pe o durată de 27 de zile, începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă, a inculpatului Baloş Sorin.

ADVERTISEMENT

(…) Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia”, se arată în soluţia pronunţată de magistraţii Tribunalului Braşov, soluţie definitivă.

Medicul a fost prins în flagrant, în urmă cu două zile, luând mită pentru efectuarea unei operaţii la un spital de stat.

ADVERTISEMENT

Chirurgul cardiovascular Sorin Baloş a fost reţinut miercuri seara, după ce a fost prins în flagrant luând 8.000 de lei de la rudele unui pacient operat pe inimă, de la care mai primise anterior 2.000 de lei.

Medicul a fost prins în flagrant luând mită, după ce un brașovean i-a cerut un sfat polițistului Marian Godină pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT

Descumpănit de faptul că mătușii sale i s-au cerut 10.000 de lei pentru o operație, un cetățean nu a mai rezistat și a căutat ajutor în rândul specialiștilor.

Astfel, acesta a apelat la Marian Godină, un polițist recunoscut pentru interactivitatea sa din mediul online.

Polițistul nu a stat nicio secundă pe gânduri și a decis să-l ajute pe cetățeanul aflat pe punctul de a fi jecmănit de cadrul medical.

Godină i-a dat persoanei în cauză un număr de telefon şi l-a rugat să nu dea înapoi şi să aibă încredere că acest caz va fi rezolvat în acord cu litera legii.

ADVERTISEMENT
Tags: