News

Decizie în cazul lui Vlad Pascu. Șoferul drogat de la 2 Mai va fi judecat pentru ucidere din culpă. Update

Vlad Pascu, șoferul drogat de la 2 Mai, a aflat că va fi judecat pentru omor calificat. Decizia a fost anunțată vineri, 14 iunie.
14.06.2024 | 13:32
Decizie in cazul lui Vlad Pascu Soferul drogat de la 2 Mai va fi judecat pentru ucidere din culpa Update
Decizie în cazul lui Vlad Pascu. colaj Fanatik/ Foto Facebook/ Știrile Pro TV
ADVERTISEMENT

Vlad Pascu, șoferul drogat de la 2 Mai, așteaptă decizia instanței pentru a afla dacă va fi judecat pentru omor calificat. Hotărârea va fi definitivă și va fi pronunțată, vineri, 14 iunie 2024, de Judecătoria Mangalia.

UPDATE ora 13:30. Cererea de schimbare a încadrării juridice în omor calificat, respinsă

Judecătoria Mangalia a respins, vineri, cererea de schimbare a încadrării juridice în dosarul lui Vlad Pascu din ucidere din culpă în omor calificat.  Prin urmare, șoferul de la 2 Mai, care în luna august a anului trecut a ucis doi tineri, după ce s-a urcat drogat la volanul unei mașini, va fi judecat pentru ucidere din culpă.

ADVERTISEMENT

Amintim că este pentru a doua oară când familia uneia dintre victime depune o astfel de cerere. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 21 iunie 2024.

„Respinge ca neîntemeiată cererea de schimbare a încadrării juridice formulată de părţile civile Olariu Mihaela, Olariu Valentin, Olariu Maria – Selena, Olariu Maria, Olariu Marin, Tănase Andreea, Dinu Gabriela, prin avocat Ganea Daniela. Repune cauza pe rolul instanţei şi fixează termen de judecată la data de 21.06.2024, ora 10:00, cu citarea părţilor şi a martorului Radu Gabriel, propus de părţile civile, inclusiv telefonic. Cu cale de atac odată cu fondul cauzei”, arată instanța.

ADVERTISEMENT

Ce se va întâmpla cu dosarul lui Vlad Pascu. Decizia Judecătoriei Mangalia, așteptată astăzi

Încadrarea juridică în cazul lui Vlad Pascu, autorul accidentului produs pe 19 august în localitatea 2 Mai, în urma căruia doi tineri studenți au murit, ar putea fi schimbată. Solicitarea a fost depusă la termenul anterior de avocatul familiei lui Sebastian, una dintre victimele decedate.

Pronunțarea a fost amânată cu o săptămână, potrivit deciziei judecătoarei Carmen Claudia Berevoescu, cea care a preluat dosarul după scandalul privind-o pe Ancuța Popoviciu. Berevoescu a hotărât să amâne pronunțarea pentru a avea suficient timp de soluționare.

ADVERTISEMENT

O altă cerere de schimbare a încadrării juridice a fost înaintată la începutul procesului. Însă, fosta judecătoare din dosar, Ioana Ancuța Popoviciu, a respins-o. Totuși, Adrian Cuculis, avocatul uneia dintre familiile victimelor, spune că „așteptările trebuie să fie moderate”.

„Din punctul meu de vedere, trebuie să avem nişte aşteptări moderate. Adică să nu facem niciun fel de pronostic. Cea mai bună opinie pe care pot să o ai în momentul de faţă este că judecătorul se va apleca asupra acestei cereri.

ADVERTISEMENT

Cred că vă aduceţi cu toţii aminte, doamna Popoviciu, care activa la judecătoria Mangalia, s-a pronunţat pe o cerere expusă în linii foarte amănunţite la acel termen de judecată şi s-a pronunţat pe loc. Adică nu a dat un termen. Nu a rămas în pronunţare pe ea. ”, a declara Cuculis la termenul precedent, potrivit News.ro.

Șoferul drogat de la 2 mai va fi prezent în sala de judecată la fiecare termen

Pe de altă parte, avocatul a subliniat că procesul a intrat „într-un făgaș normal”, lucru care ar fi trebuit să se întâmple de la început. Amintim că procesul lui Vlad Pascu a ajuns în atenția publică după ce familiile victimelor accidentului de la 2 Mai au acuzat-o pe judecătoarea Popoviciu că are un comportament necorespunzător.

Magistratul nu știa detalii cruciale din dosar, precum numele victimelor. Ea a adresat părinților acestora întrebări halucinante despre tinerii morți în accident. În cele din urmă, CSM i-a aprobat transferul la Judecătoria Constanța.

Astfel, Ioana Ancuța Popoviciu nu-și mai desfășorată activitatea la Judecătoria Mangalia. Dosarul a fost preluat de Carmen Claudia Berevoescu. Aceasta a cerut ca Vlad Pascu să fie prezent în sala de judecată la fiecare termen, ci nu în regim de videoconferință cum s-a întâmplat în trecut.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat...
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat chiar și pe Florin Piersic
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink