Ce decizie s-a luat în cazul poliţistului care a ucis un biciclist pe trecerea de pietoni

Poliţistul din Arad care a ucis un biciclist aflat pe trecerea de pietoni, a fost arestat pentru 30 de zile.
07.03.2018 | 14:35
Ce decizie sa luat in cazul politistului care a ucis un biciclist pe trecerea de pietoni
ADVERTISEMENT

Vinovatul se afla în timpul liber şi tocmai plecase de la un meci de fotbal cu prietenii. Acesta a circulat cu o viteză foarte mare după ce consumase alcool şi a lovit un pieton care traversa în mod regulamentar pe lângă biciletă.

În ciuda încercăriloir medicilor de a o salva, victima de 68 de ani nu a mai avut nicio şansă să supravieţuiască, fiind aruncată la peste 20 de metri în aer.

ADVERTISEMENT

Accidentul a avut loc marţi după masa, puţin înainte de ora 16.30, la intersecţia cu strada Ioan Alexandru (fostă Ineului), sensul de mers spre Podgoria. Potrivit martorilor, bărbatul era angajat în traversarea străzii, pe lângă bicicletă.

Un autoturism Ford care venea dinspre Micălaca, pe banda a doua, l-a lovit în plin. Impactul a fost atât de puternic încât pietonul a fost ridicat în aer la o înălţime de aproape trei metri (până la nivelul etajului întâi al Liceului Naţional de Informatică) şi azvârlit în faţă aproximativ 20 de metri, iar bicicleta pe lângă care circula a ajuns între liniile de tramvai.

ADVERTISEMENT

Potrivit aradon.ro, şoferul vinovat este un poliţist.

„Din primele cercetări efectuate la faţa locului, s-a stabilit că un bărbat de 34 de ani, din Arad, în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Iuliu Maniu din municipiu, dinspre Micălaca spre Piaţa Drapelului, ajungând la o trecere pentru pietoni a surprins şi accidentat grav un bărbat de 68 de ani care, în calitate de pieton, se afla în traversarea străzii, pe trecerea pentru pietoni, pe lângă bicicletă. Conducătorul auto a fost supus testării cu aparatul alcooltest iar rezultatul a fost 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. La scurt timp de la producerea evenimentului, victima a decedat. În cauză, pe numele conducătorului auto a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului. Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs acest eveniment” – a declarat Lorena Radu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.