Sport

Decizie incredibilă în cazul interlopului “Dasaev”, care a înjunghiat doi baschetbalişti! Ce au făcut judecătorii

20.07.2019 | 08:32
Decizie incredibila in cazul interlopului Dasaev care a injunghiat doi baschetbalisti Ce au facut judecatorii

Judecătorii au luat o decizie incredibilă în cazul interlopului “Dasaev”, care a înjunghiat doi baschetbalişti în urmă cu aproape un an. Curtea de Apel Galaţi a admis vineri contestaţia făcută de Husein Daniel Gabriel, acesta fiind eliberat şi plasat în arest la domiciliu.

Decizie incredibilă în cazul interlopului “Dasaev”, care a înjunghiat doi baschetbalişti. Cum au motivat judecătorii

Decizia incredibilă în cazul interlopului “Dasaev” vine la 10 luni de când a înjunghiat doi baschetbalişti ai clubului ACS Cuza Sport Brăila. Hotărârea este una definitivă şi are efect imediat, judecătorii motivând faptul că Husein Daniel Gabriel poate fi judecat în libertate, nefiind un pericol pentru societate.

“Admite contestaţiile formulate de inculpaţii Husein Daniel Gabriel şi Matei Valentin. Desfiinţează în parte încheierea de şedinţă din data de 05.07.2019 pronunţată de Tribunalul Brăila în dosarul nr. 369/91/2019/a2, numai în ceea ce îi priveşte pe inculpaţii Husein Daniel Gabriel şi Matei Valentin şi în rejudecare. În baza art. 206 al. 7, art. 222 al. 12 şi art. 242 al. 2 Cod pr. penală înlocuieşte măsura arestării preventive, luată în cauză faţă de inculpatul Husein Daniel Gabriel, cu măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, de la 19.07.2019 până la 17.08.2019 inclusiv. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Husein Daniel Gabriel, de sub puterea mandatului de arestare preventivă”, se arată în decizia Curţii de Apel Galaţi.

Decizie incredibilă în cazul interlopului "Dasaev", care a înjunghiat doi baschetbalişti
Decizie incredibilă în cazul interlopului “Dasaev”, care a înjunghiat doi baschetbalişti

Ce s-a întâmplat în noaptea de 15 spre 16 septembrie 2018

În urmă cu 10 luni, în noaptea de 15 spre 16 septembrie 2018, Darrel Bowie și Joseph McClain, baschetbalişti ai clubului ACS Cuza Sport Brăila, au intrat într-un conflict cu Husein Daniel Gabriel pe terasa unui local din Brăila. După ce şi-au împărţit pumnii, cei doi sportivi au fost înjunghiaţi.

Conform procurorilor Husein Daniel Gabriel, cunoscut sub numele de “Dasaev”, i-a înjunghiat pe cei doi în toaleta barului. Sportivii au ajuns la spital, unde au fost operaţi, iar starea lui Darrel Bowie a fost una gravă, fiind transferat Spitalul de Urgenţă “Floreasca”. Ambii baschetbalişti au scăpat cu viaţă. Primul termen de judecată a fost fixat pentru septembrie 2019.