Fotbal international

Decizie incredibilă luată de televiziunea din Iran. Nu au mai transmis Augsburg – Bayern când au văzut că arbitru este o femeie!

17.02.2019 | 16:23
Decizie incredibila luata de televiziunea din Iran Nu au mai transmis Augsburg  Bayern cand au vazut ca arbitru este o femeie

Televiziunea națională din Iran transmite cele mai tari meciuri din Bundesliga în actuala stagiune, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat și vineri, atunci când a jucat tocmai campioana Germaniei, Bayern Munchen.

Partida Augsburg – Bayern a fost scoasă din grilă dintr-un motiv incredibil: partida a fost oficiată de la centru de Bibiana Steinhaus, iar în Iran femeile nu au voie să poarte haine care să le dezvăluie o mare parte din piele, precum șortul unui arbitru. Totodată, iranienii nu pot vedea astfel de imagini nici măcar la televizor, acesta fiind și motivul care a dus la anularea transmisiunii meciului.

Nu au mai transmis Augsburg – Bayern când au văzut că arbitru este o femeie!

Iranienii au ratat astfel o partidă extrem de spectaculoasă. Augsburg a deschis scorul în secunda 54 printr-un autogol al lui Goretzka, însă Bayern a revenit în joc prin Coman. Augsburg a mai punctat o dată, dar la pauză s-a intrat cu scorul de 2-2, după un nou gol al aceluiași Coman. Bayern a marcat golul victorie în primele minute din repriza secundă, prin David Alba, apropiindu-se astfel la numai două puncte de liderul Borussia Dortmund. Bavarezii au făcut totodată o ultimă repetiție înaintea meciului extrem de important cu Liverpool, programat săptămâna viitoare și contând pentru prima manșă din optimile de finală ale Ligii Campionilor.

Interesant este în luna mai, televiziunea din Iran a transmis un alt meci din Bundesliga cu Steinahus la centru, oferindu-le telespectatorilor imagini cenzurate: de fiecare dată când o cameră TV ducea prim-planul spre arbitrul jocului, iranienii mutau pe camere care filmau spectatorii din tribune. În Iran, filmele din străinătate în care femeile își arată părți considerabile din piele sunt transmise, dar secvențele sunt cenzurate.

Bibiana Steinhaus este prima femeie din istorie care a oficiat partide în Bundesliga, primul său joc având loc în luna septembrie 2017.