Sporturi

Decizie inexplicabilă a organizatorilor de la WTA Miami! Sora lui Naomi Osaka a primit wild card

14.03.2019 | 14:02
Decizie inexplicabila a organizatorilor de la WTA Miami Sora lui Naomi Osaka a primit wild card

Organizatorii turneului WTA Miami, care se va desfășura în perioada 18-31 martie, au luat o decizie inexplicabilă și i-au acordat un wild card surorii liderului clasamentului mondial Naomi Osaka. Competiția de categorie Premier Mandatory, care este dotată cu premii în valoare totală de peste nouă milioane de dolari, a fost câștigată anul trecut de Sloane Stephens.

Decizie inexplicabilă a organizatorilor de la WTA Miami

Cea mai ciudată decizie luată de organizatorii WTA Miami este de a-i acorda un wild card lui Mari Osaka, sora liderului clasamentului mondial. În vârstă de 22 de ani, sora mai mare a lui Naomi ocupă în acest moment poziția 336 în ierarhia feminină și va juca pentru prima dată în carieră pe tabloul principal al unui turneu WTA.

Celelalte șapte wild carduri de pe tabloul feminin se vor duce la Olga Danilovic (Serbia), Coco Gauff, Caty McNally, Whitney Osuigwe (toate SUA), Xinyu Wang, Xiyu Wang (ambele China) și Natalia Vikhlyantseva (Rusia). Cea mai interesantă jucătoare dintre acestea este tânara de doar 14 ani Coco Gauff. Ea a jucat finala US Open 2017 la junioare, iar anul următor a câștigat la Roland Garros și a devenit a doua cea mai tânără învingătoare la French Open după Martina Hingis în 1994.

Surorile Mari și Naomi Osaka au jucat împreună în proba de dublu de la Tokyo
Surorile Mari și Naomi Osaka au jucat împreună în proba de dublu de la Tokyo

Trei românce pe tabloul principal la Miami

Turneul feminin de la Miami se anunță a fi unul extrem de interesant prin prisma faptului că singura jucătoare din Top 50 care va absenta este rusoaica Maria Șarapova, încă nerefăcută după o operația la umărul drept suferită la finalul lunii februarie. Pe tabloul principal vor fi prezente și trei jucătoare din România, Simona Halep, Mihaela Buzărnescu și Irina-Camelia Begu.

Anul trecut, Simona Halep a fost eliminată în turul trei de poloneza Agnieszka Radwanska și nu va avea de apărat decât 65 de puncte WTA. Acest lucru poate reprezenta un avantaj în încercarea de a recuceri locul 1 WTA pierdut în dauna japonezei Naomi Osaka după Australian Open. Eliminată în optimi la Indian Wells, românca a căzut deja pe poziția a treia, dar ar putea ajunge chiar pe 5 în funcție de rezultatele adversarelor.