Decizie istorică înaintea meciului Croaţia – Grecia din barajul pentru Cupa Mondială! Ce a decis poliţia

Vicentiu Dinescu   
în STIRI INTERNATIONALE
26/10/2017, 19:22
Decizie istorică înaintea meciului Croaţia – Grecia din barajul pentru Cupa Mondială! Ce a decis poliţia

Tragerea la sorţi a meciurilor de baraj din Europa pentru calificarea la Cupa Mondială din 2018 a oferit întâlniri interesate, dar în prim-plan a ieşit partida Croaţia – Grecia, mai ales prin prisma suporterilor fanatici pe care îi au cele două reprezentative. Fanii croaţi şi cei greci sunt recunoscuţi pentru pasiunea lor, dar şi pentru problemele pe care le crează.

Din cauza antecedentelor pe care le au, reprezentanţi ai federaţiei elene şi ai celei croate, precum şi ai poliţiilor din cele două ţări, întruniţi, joi, la Atena, au decis ca suporterii oaspeţi să nu facă deplasarea la cele două partide, tur-retur, din cadrul barajului pentru calificarea la Cupa Mondială din 2018, care va avea loc în Rusia, în perioada 14 iunie – 15 iulie. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi din Cupa Romaniei

Meciul Croaţia – Grecia este considerat de risc maxim

O parte dintre suporterii celor două echipe s-a remarcat prin problemele pe care le creează pe stadioane. În plus, la nivel de fani, grecii nu au o relaţie bună cu croaţii, ci au cu rivalii acestora, sârbii. În aceste condiţii, vor merge în deplasare la cele două  partide doar delegaţiile oficiale ale echipelor. Prima manşă va avea loc la Zagreb, în 9 noiembrie, returul fiind programat trei zile mai târziu, la Pireu.

Ambele meciuri sunt considerate de UEFA ca fiind de risc maxim. Croaţia a terminat pe locul secund în grupa I, după revelaţia Islanda, deşi a condus grupa în cea mai mare parte a timpului. Din grupa I a făcut parte şi naţionala Turciei (locul 4), care a fost pregătită de Mircea Lucescu în ultimele patru partide. Grecia a încheiat pe poziţia a doua în Grupa H, după un duel pasionanat cu Bosnia-Herţegovina. Grupa a fost câştigată de Belgia.

Închide ×