News

Decizie istorică la Universitatea Politehnică din București. Ce se va întâmpla cu concursul de admitere la facultate în 2020

07.07.2020 | 21:24
Decizie istorica la Universitatea Politehnica din Bucuresti Ce se va intampla cu concursul de admitere la facultate in 2020
Universitatea Politehnică din București
ADVERTISEMENT

Universitatea Politehnică din București a renunțat la concursul de admitere la facultate, pentru a nu supune studenții la riscul infectării cu noul coronavirus.

Decizia, luată în premieră, a fost recomandată de către Direcția de Sănătate Publică, organizație care consideră imposibil să protejezi în timpul unui examen mii de studenți și profesori.

ADVERTISEMENT

Mai mult, nu vor fi organizate nici probe on-line, astfel că admiterea se va face după notele obținute la examenul de Bacalaureat.

Universitatea Politehnică nu va mai organiza concurs de admitere în 2020

Viitorii ingineri se vor duela astfel pentru un loc la facultate în baza notelor obținute la Bacalaureat, această regulă fiind valabilă pentru concursurile de admitere pentru toate cele 15 facultăți.

ADVERTISEMENT

N-am primit aprobare de la DSP pentru a organiza examenul de admitere pe care îl aveam în fiecare an, așa că admiterea se ține exclusiv pentru toate facultățile universității”, a declarat Mihnea Costoiu, rectorul facultății.

Examenul on-line va fi înlocuit, astfel, de notele primite la Bacalaureat la disciplinele din profilul real.

ADVERTISEMENT

Anul acesta consider că o să fie mai ușor, dar totuși bătălia este mare, pentru că e o universitate de viitor. Cel mai bun exemplu e această pandemie. S-au făcut viziere, s-au făcut măști în laboratoarele noastre”, a comentat situația Antonio Porumbița, un student, potrivit Pro TV.

Anul universitar s-a încheiat pentru peste 30.000 de studenți, astfel că noul an va pregăti 4.800 de locuri noi la buget și 1.000 la taxă.

ADVERTISEMENT

Potrivit datelor oficiale, 95% dintre politehniști își găsesc un loc de muncă la patru ani de la absolvire. Cu toate acestea, nu toți studenții care încep facultatea o și termină.

Conform sursei citate, 5.000 de studenți au pornit la drum în promoția curentă, însă doar 3.500 și-au câștigat diploma de inginer.

Universitatea Politehnică din București ocupă locul 893 în lume, fiind devansată de Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, locul 862.

 

ADVERTISEMENT