News

Decizie istorică. Polonia desființează propria Secție Specială de Investigare a Magistraților. România mai așteaptă

România nu este singura țară care a înființat o secție specială de investigare a infracțiunilor în justiție, Polonia având o versiune proprie a acestei instituții, pe care astăzi a desființat-o
17.08.2021 | 18:45
Decizie istorica Polonia desfiinteaza propria Sectie Speciala de Investigare a Magistratilor Romania mai asteapta
În vreme ce Polonia a desființat echivalentul Secției speciale pentru investigarea infracțiunilor din Justiție, România mai are de așteptat. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cine credea că România este unică prin înființarea unei secții speciale de investigare a infracțiunilor în justiție se înșală. Polonia a beneficiat, până astăzi, de un organism asemănător, înființat la presiunea Partidului Lege și Justiție (PiS), despre care formațiunea politică conservatoare declara, în 2017, că este parte a reformei sistemului ineficient de justiție din această țară.

În esență, aceasta avea aceleași competențe ca și instituția echivalentă din România, putând să ridice imunitatea magistraților, ba chiar să le reducă acestora salariile, acolo unde ar fi considerat că este cazul.

ADVERTISEMENT

Oficialii de la Bruxelles s-au opus însă din răsputeri acestei veritabile camere disciplinare, acuzând-o de incompatibilitate cu legislația Uniunii Europene și solicitând apăsat desființarea ei. Astfel, executivul polonez a făcut astăzi anunțul că activitatea acestui controversat for legislativ va înceta în viitorul apropiat.

Pentru a înființa camera disciplinară, puterea poloneză a recurs la toate mijloacele posibile

Povestea instituirii acestei camere disciplinare este însă și mai complicată și a implicat o desfășurare de forțe fără precedent. Astfel, în anul 2017, Partidul Lege și Justiție a demarat o campanie de publicitate agresivă, care înfățișa inclusiv judecători care conduceau sub influența alcoolului, furau din magazine, sau chiar provocau bătăi în baruri.

ADVERTISEMENT

Toate acestea cu girul Ministerului Justiției și având scopul de a sensibiliza opinia publică cu privire la înființarea acestui organism special de investigare a magistraților, deși presa din Polonia a devoalat această inițiativă ca fiind o campanie de “trolling”.

Lucrurile nu s-au oprit însă aici, puterea mergând chiar până acolo încât să angajeze “troli” profesioniști cu misiunea de a hărțui și discredita magistrații independenți pe platforme cum ar fi Twitter.

ADVERTISEMENT

Punctul culminant al acestei campanii orchestrate de putere a fost acela în care un “trol” aflat în solda puterii a mers până acolo încât să transmită informații compromițătoare despre un judecător tuturor colegilor acestuia, ba chiar și familiei sale, în cutia poștală.

Bruxelles-ul a deschis numeroase proceduri de infringement la adresa Poloniei

Înființarea camerei disciplinare poloneze nu a rămas însă fără răspuns de la Bruxelles, oficialii europeni deschizând chiar mai multe proceduri de infringement la adresa Poloniei ca urmare a acestei inițiative.

ADVERTISEMENT

Partidul aflat la guvernare în Polonia nu s-a lăsat intimidat, însă, continuând să mențină camera disciplinară în activitate și transmițând mesaje categorice de refuz privind o eventuală desființare a acesteia.

“Polonia va continua reformele sistemului judiciar, inclusiv în zona responsabilității judecătorilor, cu scopul îmbunătățirii eficienței acestui sistem”, arăta, la vremea respectivă, executivul polonez.

Un ultimatum în acest sens a fost adresat autorităților competente din Polonia la data de 14 iulie 2021, care a argumentat faptul că acest for “nu oferă toate garanțiile de imparțialitate și independență” și “nu este ferit de influențe directe sau indirecte ale puterii legislative și executive”.

Deși Polonia a desființat camera disciplinară de investigare a magistraților, România mai așteaptă

Instituirea Secției Speciale de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) a fost realizată în România în decembrie 2017, moment în care deputatul PSD Florin Iordache a adoptat actul legislativ în urma căreia SIIJ devenea realitate.

Operaționalizarea acesteia devenea însă efectivă abia în anul 2018, în urma unei Ordonanțe de urgență, noua entitate creată fiind aproape instantaneu criticată de forurile Uniunii Europene, dar și de vocile avizate în domeniu din România.

Ea devenea celebră, de altfel, prin faptul că instrumenta presupuse neregularități comise de Laura Codruța Kovesi în timpul mandatului acesteia la DNA, eforturile concertate ale SIIJ ducând, în cele din urmă, cu sprijinul CCR, chiar la demiterea șefei DNA din fruntea instituției pe care o conducea de către însuși Președintele României.

Criticile privind funcționarea SIIJ au fost formulate, de altfel, inclusiv cu privire la ineficiența sa, potrivit unui raport de activitate realizat după trei ani de funcționare, aceasta având la activ doar două dosare cu trei inculpați trimise în judecată, în condițiile în care salariile procurorilor instituției erau de peste 15.000 de lei lunar.

Cât privește desființarea camerei disciplinare poloneze, aceasta vine într-un context interesant, în care mentalitatea oficialilor din această țară este văzută de opinia publică din România ca fiind inferioară în raport cu autoritățile române, ba chiar retrogradă, mai ales când vine vorba despre subiecte sociale sensibile, cum ar fi legislația anti-avort.

În acest timp, însă, în România discuțiile pe marginea desființării Secției Speciale pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiție este complet blocată, PNL și USR PLUS arătând cu degetul spre UDMR în ce privește faptul că activitatea acesteia se derulează încă nestingherită.

În acest sens, este probabil ca forurile legislative competente ale Uniunii Europene să pună o presiune suplimentară pe România pentru a desființa SIIJ, oferind echivalentul polonez drept exemplu.

ADVERTISEMENT