Fotbal intern

Decizie neașteptată a conducătorilor de la Dunărea Călărași! Ce se întâmplă cu Dan Alexa

05.06.2019 | 16:15
Decizie neasteptata a conducatorilor de la Dunarea Calarasi Ce se intampla cu Dan Alexa
ADVERTISEMENT

Conducătorii clubului Dunărea Călărași au luat o decizie neașteptată în privința antrenorului Dan Alexa după retrogradarea din Liga 2. Deși tehnicianul a făcut marți o conferință de presă în care a anunțat că își asumă rezultatele, că va pleca și în care a spus că are chiar și o ofertă din Liga 1 Betano, el a fost întors din drum de președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță.

Decizie neașteptată a conducătorilor de la Dunărea Călărași: ”Continui să cred în Dan Alexa”

”Dan Alexa rămâne profesionistul care ne-a adus bucuria intrării în Liga 1. Datorită acestui om, am trăit momente de bucurie pe stadionul municipal, clipe istorice la care nici nu am visat vreodată. Eu continui să cred în Dan Alexa, are toată susținerea mea pentru a rămâne la echipă. Și-a asumat eșecul retrogradării, este curtat de echipe mari… Și când are inspirație și când mai greșește, Alexa este al nostru. Sunt convins că vom reveni în prima linie a fotbalului românesc”, a declarat Vasile Iliuță, conform paginii de Facebook a clubului Dunărea Călărași.

ADVERTISEMENT

Dan Alexa a anunțat marți că își asumă rezultatele și va pleca de la Dunărea Călărași: ”Am vrut să vin în faţa voastră pentru a-mi asuma total retrogradarea aceasta. Sigur, sunt anumite circumstanţe, dar nu contează. M-am simţit dator faţă de oamenii care au făcut mari eforturi ca lucrurile să meargă bine. Am avut sprijin din partea conducerii, din partea galeriei. Am vrut să vin în faţa lumii şi să răspund. Plec de aici. Retrogradarea asta este a lui Dan Alexa”.

Dan Alexa salută publicul după meciul Dunărea Călărași – FCSB din Cupa României

Dunărea Călărași a retrogradat după o partidă cu scandal

Cu toate acestea, tehnicianul a lăsat o portiță deschisă spunând că decizia finală o va lua după o discuție cu președintele Consiliului Județean: ”Nu am vorbit cu domnul Iliuţă. Vreau să văd şi punctul dânsului de vedere. Dacă voi mai avea susţinerea de până acum, nu văd de ce să nu rămân. S-au întâmplat foarte mult de când am venit aici. Mă simt mai călărăşean decât alţii care s-au născut aici. Voi vorbi cu dânsul şi, din ce am înţeles, dânsul ar fi dispus, dar rămâne să vedem. Încă nu am luat nicio hotărâre. Aştept să vorbesc cu domnul Iliuţă. Dacă e să rămân, rămân doar să promovăm. Lucrurile sunt foarte clare, dar acum vorbesc doar sufleteşte. Vreau să fiu sprijinit 100 la sută, ca şi până acum”.

ADVERTISEMENT

Dunărea Călărași a retrogradat în Liga 2 după ce a fost învinsă de FC Hermannstadt în ultima etapă a play-out-ului Ligii 1 Betano. Deși au deschis scorul, trupa lui Dan Alexa a pierdut cu 2-1, încasând golul decisiv în minutul 90+6. În minutele de prelungire de la Sibiu s-a iscat o bătaie generală pe teren, iar la final antrenorul Vasile Miriuță l-a lovit pe Steliano Filip.