Fotbal intern

Decizie nouă luată de UEFA! Campionatele din Europa, inclusiv Liga 1, trebuie să se încheie până pe 20 iulie! Când se decide data exactă pentru barajul Islanda – România

21.04.2020 | 18:25
Decizie noua luata de UEFA Campionatele din Europa inclusiv Liga 1 trebuie sa se incheie pana pe 20 iulie Cand se decide data exacta pentru barajul Islanda  Romania
ADVERTISEMENT

UEFA a hotărât, în urma unei ședințe la care au participat membrii celor 55 de federații afiliate, ca 20 iulie să fie termenul limită pentru încheierea ligilor naționale. De asemenea, forul continental va decide la sfârșitul lunii mai data exactă de disputare a barajului Islanda – România.

Liga 1 trebuie să se încheie până la 20 iulie

UEFA continuă în această perioadă ședințele în care încearcă să găsească modalități de continuare și de încheiere pe teren pentru sezonul în curs.

ADVERTISEMENT

În urma celei mai recente ședințe, cea de pe 21 aprilie, la care au participat membrii tuturor federațiilor afiliate, forul continental a decis ca data de 20 iulie să fie termenul limită pentru încheierea campionatelor interne și, în același timp, de comunicare a echipelor participante în ediția viitoare a cupelor europene.

De asemenea, FRF anunță că sezonul 2020 – 2021 al Champions League și Europa League va debuta în perioada 28 – 30 iulie, cu prima manșă a primelor tururi preliminare, în timp ce retururile urmează să se joace între 4 și 6 august.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu barajul Islanda – România?

După aceeași ședință, UEFA a anunțat că datele de disputare a barajelor din Liga Națiunilor, unde România întâlnește Islanda în semifinale și Ungaria sau Bulgaria pentru calificarea la EURO, se vor decide pe 27 mai, când este programată o altă întâlnire a oficialilor forului continental.

Programat inițial pe 26 martie, partida României din Islanda a fost amânată pentru luna septembrie și, cel mai probabil, data de disputare va fi schimbată din nou după ședința din mai.

ADVERTISEMENT

Selecționata lui Mirel Rădoi, care va debuta pe banca primei reprezentative, a ajuns în barajul de calificarea la EURO după ce a încheiat pe locul doi, în spatele Serbiei, grupa din Liga Națiunilor.

În play-off-uri, România întâlnește Islanda în semifinale și, în cazul unei victorii, adversarul din meciul decisiv pentru prezența la turneul final al EURO, amânat pentru vara anului 2021, va fi Ungaria sau Bulgaria.

ADVERTISEMENT
Tags: