Fotbal international

Decizie radicală a lui Jurgen Klopp. Ce le-a interzis vedetelor lui Liverpool

04.03.2021 | 11:19
ADVERTISEMENT

Managerul lui Liverpool, Jurgen Klopp, a decis ca vedetele echipei să nu părăsească Anglia pentru convocările la echipele naționale.

Din cauza restricțiilor de călătorie impuse de autoritățile sanitare, din cauza pandemiei de coronavirus, mulți dintre jucătorii lui ar trebui să intre în carantină la întoarcere.

ADVERTISEMENT

Acest lucru ar îngreuna și mai mult situația în care se află campioana din Albion. Liverpool este abia a 6-a în clasamentul Premier League, iar ratarea prezenței în viitoarea ediție de Champions League ar fi un dezastru pentru ”cormorani”.

Cum argumentează Klopp refuzul de a le da drumul jucătorilor

Antrenorul german al lui Liverpool a fost categoric atunci când a explicat jurnaliștilor de ce nu este de acord ca fotbaliștii lui să participe la acțiunile echipelor lor naționale.

ADVERTISEMENT

”Trebuie să spunem că jucătorii sunt plătiți de cluburi, astfel că noi avem prioritate. Cred că toate cluburile ar trebui să cădem de acord că nu putem lăsa jucătorii să plece și apoi să rămână în izolare la un hotel timp de 10 zile. Așa ceva nu e posibil.

Înțeleg ce probleme apar la unele federații, dar e o perioadă în care nu toată lumea poate fi fericită”, a declarat Klopp.

ADVERTISEMENT

FIFA îi dă dreptate managerului german

Chiar dacă anumite federații nu vor fi de acord cu decizia germanului, acesta are de partea lui o reglementare FIFA, care a decis recent că cluburile pot recurge la această ”interdicție”, în cazul în care fotbaliștii convocați la echipele naționale ar trebui să călătorească în zonele roșii.

Șase jucători sunt afectați de decizia lui Jurgen Klopp. Trei dintre aceștia: Firmino, Fabinho și Alisson Becker au fost convocați pentru meciurile Brazilie cu Argentina și Columbia.

ADVERTISEMENT

Nici Diogo Jota nu va evolua pentru naționala Portugaliei în meciul cu Azerbaidjan, iar Sadio Mane, convocat la echipa Senegalului și Naby Keita pentru Guinea, vor împărtăși aceeași soartă.

ADVERTISEMENT
Tags: