News

Decizie radicală a procurorilor în cazul Laurei Codruța Kovesi. „Este o continuare a hărțuirii mele!”

28.03.2019 | 19:59
Decizie radicala a procurorilor in cazul Laurei Codruta Kovesi Este o continuare a hartuirii mele

Fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, a fost plasată sub control judiciar de procurorii Secţiei de anchetare a magistraţilor, potrivit Mediafax. Ei i-a fost interzis să mai dea declarații despre dosarul în care ar fi fost și inculpată. În plus, i s-ar fi interzis să părăsească țara, informează sursa citată.

Decizie radicală a procurorilor în cazul Laurei Codruța Kovesi

„În acest moment, nu am voie să vă spun absolut nimic din ce s-a întâmplat aici, în acest dosar! Mi s-a interzis de către procurorul de caz să dau orice fel de declarație. Este o măsură de a-mi închide gura, este continuarea hărțuirii la care sunt supusă”, a declarat Laura Codruța Kovesi, la ieșirea de la audieri.

„După cum se ştie, sunt într-o procedură internaţională, în care am ieşit prima. Probabil că disperarea unora că voi putea ocupa acea funcţie (şef al Parchetului European – n.r.) a ajuns la anumite cote şi din acest motiv eu nu mai am voie să vorbesc cu presa”, le-a mai spus Kovesi jurnaliştilor, joi seară, după șase ore de audieri.

Kovesi nu mai are voie să vorbească despre dosare cu presa.
Kovesi nu mai are voie să vorbească despre dosare cu presa.

În ce dosare este cercetată Laura Codruța Kovesi

Fostului procuror-şef DNA i-au fost deschise două dosare de către procurorii:  cel referitor la aducerea în ţară a lui Nicolae Popa şi cel privindu-i pe procurorii DNA Ploieşti.

Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie i-a deschis un prim dosar Laurei Codruţa Kovesi în decembrie 2018, după ce fostul deputat Sebastian Ghiţă a acuzat-o că i-ar fi cerut bani pentru plata avionului cu care urma să fie adus în ţară Nicolae Popa din Indonezia, în 2011, reamintește Mediafax. Kovesi era procuror general al României, iar Nicolae Popa primise o condamnare de 10 ani şi 4 luni de închisoare în dosarul FNI. Kovesi este acuzată de luare de mită, mărturie mincinoasă şi abuz în serviciu.

Pe 8 martie 2019, lui Kovesi i s-a deschis un al doilea dosar, pentru constituire de grup infracţional organizat şi cinci infracţiuni de complicitate la represiune nedreaptă sub forma participaţiei improprii. Potrivit Mediafax este vorba de dosarul procurorilor Lucian Onea şi Mircea Negulescu.