Fotbal international

Decizie radicală a UEFA! Liga Campionilor ar putea fi suspendată. Cine ar fi desemnată câștigătoare

19.04.2021 | 10:34
Decizie radicala a UEFA Liga Campionilor ar putea fi suspendata Cine ar fi desemnata castigatoare
Decizie UEFA - Liga Campionilor
ADVERTISEMENT

Ediția în curs a Ligii Campionilor ar putea fi suspendată ca urmare a anunțului făcut de 12 cluburi din Anglia, Italia și Spania că vor înființa o Super Ligă Europeană, care să se desfășoare în paralel cu cea mai importantă competiție continentală intercluburi.

Este vorba despre European Super League inițiată de cluburile Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United și Tottenham Hotspur, alături de AC Milan, Inter Milano și Juventus, din Italia, plus Atletico Madrid, Barcelona și Real Madrid, din Spania.

ADVERTISEMENT

UEFA a anunțat măsuri radicale în cazul în care proiectul va fi pus în aplicare. Jurnalistului italian Fabrizio Romano a detonat bomba și a anunțat că actuala ediție a Ligii Campinilor ar putea avea o câștigătoare la masa verde.

De ce ar fi desemnată PSG câștigătoarea Ligii Campionilor

Fabrizio Romano a anunțat într-o postare pe Twitter că amenințările UEFA, referitoare la pedepsirea cluburilor care au inițiat European Super League, nu sunt vorbe goale și că forul european i-a în calcul suspendarea ediției 2020/2021 a Ligii Campionilor și Ligii Europa.

ADVERTISEMENT

Competițiile continentale intercluburi organizate de UEFA, Liga Campionilor și Liga Europa, au ajuns în faza semifinalelor și nu mai puțin de șase echipe din cele opt care se luptă pentru câștigarea trofeelor fac parte din grupul celor 12 care au iniția proiectul European Super League.

Este vorba despre Arsenal și Manchester United, în UEFA Europa League, respectiv Manchester City, Chelsea și Real Madrid, în UEFA Champions League. În aceste condiții, PSG, singura echipă care nu și-a dat acceptul de a participa în viitoarea European Super League, ar putea fi desemnată câștigătoarea Ligii Campionilor. În Liga Europa, după descalificarea echipelor Manchester United și Arsenal, finala s-ar putea disputa între AS Roma și Villareal.

ADVERTISEMENT

Cluburile care au inițiat European Super League ar putea fi eliminate din toate competițiile organizate de UEFA și FIFA

Forul continental de fotbal, UEFA, și cel mondial, FIFA, și-au exprimat clar dezacordul cu privire la apariția noii competiții și au anunțat că vor lua măsuri drastice împotriva cluburilor care au demarat acest proiect.

”Oricărui club sau jucător implicat într-o astfel de competiție nu i se va permite să participe la nicio competiție organizată de FIFA”, a anunțat FIFA.

ADVERTISEMENT

”Li se va interzice (cluburilor participante la European Super League – n.r.) să joace în orice altă competiție la nivel național, european sau mondial, iar jucătorilor lor li se poate refuza posibilitatea de a-și reprezenta echipele naționale.

Vom rămâne uniți în eforturile noastre de a opri acest proiect cinic, bazat exclusiv pe interesul propriu al câtorva cluburi, într-un moment în care societatea are nevoie de solidaritate mai mult ca niciodată. Vom lua în considerare toate măsurile disponibile, la toate nivelurile, atât juridice, cât și sportive, pentru a preveni acest lucru”, a reacționat și UEFA.

ADVERTISEMENT