Decizie radicală după incidentele de la meciul Fenerbahce – Beșiktaș! ”Nu ne prezentăm”

Traian Terzian   
în Fotbal international
26/04/2018, 22:39
Decizie radicală după incidentele de la meciul Fenerbahce – Beșiktaș! ”Nu ne prezentăm”
Beșiktaș refuză să continue meciul cu Fenerbahce după incidentele de la meciul din 19 aprilie

Oficialii clubului Beșiktaș Istanbul au luat o decizie radicală după ce Federația Turcă a hotărât ca partida retur cu Fenerbahce, din semifinalele Cupei, să se rejoace din minutul în care s-a întrerupt.

”Chiar dacă milioane de oameni au văzut în mod clar că Beșiktaș a fost singura parte vătămată, Federația de Fotbal din Turcia a decis ca manșa retur a Cupei Turciei cu Fenerbahce să continue de unde a fost abandonată. Suntem un club care aderă la jocul fair-play și de aceea am decis să nu prezentăm la continuarea meciului”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul oficial al ”vulturilor”.

Șenol Guneș s-a ales cu capul spart în urma incidentelor de la Fenerbahce – Beșiktaș

Oficialii federației au decis ca partida să se reia, la 3 mai, de unde a fosat întreruptă. O altă decizie importantă este aceea ca ultimele 33 de minute ale întâlnirii să se dispute fără spectatori pe stadionul Sukru Saracoglu.

În momentul întreruperii meciului, scorul era 0-0, iar Beșiktaș se afla în inferioritate numerică, după eliminarea portughezului Pepe. Fenerbahce are prima șansă la calificarea în finală, după ce în tur, pe terenul celor de la Beșiktaș, scorul a fost 2-2.

La 19 aprilie, arbitrul Mete Kalkavan a decis întreruperea meciului Fenerbahce – Beșiktaș, după ce fanii gazdelor au aruncat cu obiecte din tribună și i-au spart capul antrenorului formației Beșiktaș, Șenol Guneș. Tehnicianul în vârstă de 65 de ani a fost cusut pe viu și apoi a fost transportat la spital.

Incidentele au continuat pe tunelul care ducea la vestiare, un oficial al clubului Fenerbahce lovindu-l cu pumnii pe un membru din staful formației Beșiktaș.

Închide ×