News

Decizie radicală împotriva epidemiei. Țara care cere test negativ la graniță, indiferent de unde vii

20.08.2020 | 20:59
Decizie radicala impotriva epidemiei Tara care cere test negativ la granita indiferent de unde vii
ADVERTISEMENT

Guvernul de la Cairo a decis să condiționeze accesul în Egipt de prezentarea la graniță a unui test cu rezultat negativ la coronavirus. Premierul Mostafa Madbouly a anunțat că măsura se va aplica începând din 1 septembrie, informează Reuters, preluată de Agerpres.

Decizia autorităților egiptene survine în contextul în care numărul infectărilor noi din această țară este pe un trend descendent, iar noi măsuri de relaxare vor intra în curând în vigoare.

ADVERTISEMENT

Pentru a preveni o nouă recrudescență a infectărilor, provocată pe filieră externă, Egiptul încearcă să împiedice apariția unor cazuri ”de import”.

Măsuri de relaxare, după limitarea epidemiei

Astfel, Egiptul va permite de la 28 august reluarea în moschei a rugăciunii tradiţionale musulmane din fiecare vineri, însă autoritățile sanitare urmează să anunțe care sunt protocoalele de igienă şi siguranţă pe care trebuie să le respecte credincioșii ce vin la chemarea muezinului.

ADVERTISEMENT

Până acum, numărul total al persoanelor infectate cu coronavirus în Egipt este de aproape 97.000, iar miercuri au fost anunțate 13 decese și 161 de cazuri noi de COVID-19.

Vârful epidemiei în Egipt a fost înregistrat pe 19 iunie, cu 1.774 de cazuri depistate în 24 de ore, dar în ultimele 18 zile numărul de cazuri noi nu a trecut de pragul de 200.

ADVERTISEMENT

Până acum, numărul persoanelor declarate vindecate este de 62.553, potrivit purtătorului  de cuvânt al Ministerului Sănătății, Khaled Megahed.

Numărul pacienţilor cu COVID-19 care s-au vindecat era miercuri de 62.553, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Sănătăţii egiptean, Khaled Megahed.

ADVERTISEMENT

După șase săptămâni de scădere treptată a deceselor asociate infectării cu COVID-19, autoritățile de la Cairo și-au permis să adopte și măsuri de relaxare. Astfel, la începutul lunii trecute, au fost reluate zborurile internaţionale şi a fost permisă redeschiderea teatrelor, cinematografelor, restaurantelor şi hotelurilor.

ADVERTISEMENT