Fotbal international

Decizie radicală în Italia. Toate evenimentele sportive au fost suspendate până pe 3 aprilie

09.03.2020 | 19:15
Decizie radicala in Italia Toate evenimentele sportive au fost suspendate pana pe 3 aprilie
ADVERTISEMENT

Comitetul Olimpic Italian a hotărât, luni, ca toate evenimentele sportive să fie suspendate, cel puțin provizoriu, până pe 3 aprilie. Decizia vine pentru a stopa răspândirea coronavirusului și urmează să fie aprobat de Guvernul din peninsulă.

Toate evenimentele sportive din Italia au fost suspendate

Coronavirusul continuă să provoace dauna imense în sportul mondilal. După ce mai multe meciuri din ligile italiene au fost amânate, inițial, și apoi disputate fără spectatori, conducătorii din Italia au luat o decizie radicală.

ADVERTISEMENT

În urma unei ședințe la care au participat membri ai tuturor federațiilor sportive și președintele Comitetului Olimpic Italian, Giovanni Malago, s-a hotărât ca toate evenimentele sportive să fie suspendate până pe 3 aprilie.

Decizia va ajunge în „mâna” Guvernului Italian, Premierul Giussepe Conte și Ministrul Sportului, Vincenzo Spadafora, urmând a hotărî dacă toate activitățile sportive vor fi suspendate până la începutul lunii viitoare.

ADVERTISEMENT

Decizia nu vizează doar sportul, ci și întreaga societate italiană. Alături de evenimentele din fotbal, baschet, volei sau handbal, au fost închise școli, muzee, baruri și cafenele.

Prima voce care a anunțat o posibilă astfel de decizie a fost chiar a Ministrul Sportului din Italia, care a declarat, duminică, că hotărârea de a juca meciurile fără spectatori este „inconștientă”, riscul de infestare fiind încă existent, iar campionatele ar trebui suspendate.

ADVERTISEMENT

Până pe 9 martie, în Italia au fost înregistrate peste 5.000 de cazuri de cetățeni depistați pozitiv cu coronavirus, dintre care 233 de persoane și-au pierdut viața.

Ce se întâmplă cu meciul lui Juventus cu Lyon?

Juventus urma să întâlnească Lyon, la Torino, pe 17 martie, în manșa secundă a optimilor Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

Totuși, după ultima decizie luată de Comitetul Olimpic Italian, partida nu se va disputa, cel mai probabil, pe arena din Torino, urmând să se stabilească un alt stadion.

Înainte de suspendarea evenimentelor sportive, Juventus era lider în Serie A, cu un punct avans față de Lazio, iar în optimile Champions League încerca răsturnarea rezultatului din turul cu Lyon, când francezii s-au impus cu 1-0.

ADVERTISEMENT
Tags: