ADVERTISEMENT
News

Decizie radicală în Ungaria! Se închid granițele pentru toți cetățenii străini, de teama noului coronavirus

Autor: Flaviu Popa | 28.08.2020 | 19:28
Decizie radicală în Ungaria! Se închid granițele pentru toți cetățenii străini, de teama noului coronavirus
Teama de Covid-19 e mare în Ungaria. Foto: Hepta

Ungaria a decis să-și închidă frontierele pentru toți cetățenii străini, pentru cel puțin o lună de zile.

ADVERTISEMENT

Maghiarii vor închide granițele în 1 septembrie și vor fi puține excepții de la regulă, pe fondul infectărilor cu noul coronavirus.

Cetățenii maghiari care se întorc din străinătate vor fi obligați să intre în carantină, conform unui anunț făcut de șeful de cabinet al premierului Viktor Orban.

ADVERTISEMENT

Ungaria a decis să închidă granițele timp de o lună, de teama Covid-19

Excepție de la reguli vor fi doar cazurile justificate, precum convoaiele militare, tranzitul umanitar și călătoriile de afaceri sau umanitare.

Cetățenii care vor fi obligați să intre în carantină pot să iasă doar după două teste negative Covid-19 , potrivit Digi 24.

ADVERTISEMENT

Șeful de cabinet al lui Orban, Gergely Gulyas, a anunțat că toate restricțiile vor intra în vigoare timp de cel puțin o lună, astfel că situația s-ar putea prelungi din 1 octombrie.

Ungaria a avut, pe durata întregii pandemii, o politică extrem de strictă față de Covid-19, după cum menționează și site-ul oficial al MAE.

ADVERTISEMENT

Printre altele, „la intrarea în Ungaria vor fi supuși examinării medicale, iar, în cazul în care prezintă simptome specifice infectării cu COVID-19, NU li se va permite accesul în Ungaria;

în situaţia în care nu prezintă simptome, aceștia vor fi obligați să intre în carantină pe teritoriul Ungariei pentru o perioadă de 14 zile (fie instituţionalizată – la spital, fie prin izolare la domiciliu – dacă există posibilitatea), fiind luaţi în evidenţele autorităților sanitare ungare. Astfel, la frontieră, vor primi un certificat roşu care atestă necesitatea carantinei şi pe care vor trebui să îl afişeze, în mod vizibil din exterior, la intarea în locuinţă”.

ADVERTISEMENT

Totodată, cetățenii care intră în Ungaria sunt informați că „persoanele faţă de care s-a dispus măsura izolării la domiciliu, pot solicita autorităţilor competente ieşirea din carantină după efectuarea a două teste moleculare biologice, la un interval de minim 48 h. Cererea pentru efectuarea testelor se depune la administraţia locală, fiind necesară achitarea sumei de 3.000 forinţi (aproximativ 8,5 euro). Ulterior se primește o adeverinţă în baza căreia poate fi părăsită carantina pentru a merge la un centru de screening”.

În schimb, cei care doresc doar să tranziteze țara trebuie să țină cont de următoarele reguli:

ADVERTISEMENT
  • durata tranzitului să nu depășească 24 de ore;
  • persoanele nu prezintă simptome specifice infecției cu COVID-19;
  • să prezinte un document din care să rezulte fără echivoc scopul deplasării şi ţara de destinaţie, respectiv să aibă asigurată intrarea pe teritoriul statului vecin Ungariei, aflat pe ruta de tranzit către ţara de destinaţie;
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!