Cele mai citite

Chinezii revoluţionează fotbalul! Ce decizie a luat Guvernul în privinţa jucătorilor de la naţională

Guvernul chinez a luat o decizie radicală înaintea meciului amical cu Ţara Galilor, iar jucătorii au fost nevoiţi să se supună noii reguli.
26.03.2018 | 15:20
Chinezii revoluţionează fotbalul! Ce decizie a luat Guvernul în privinţa jucătorilor de la naţională
ADVERTISEMENT

Conducătorii chinezi au decis să le interzică fotbaliştilor de la echipa naţională să-şi afişeze tatuajele. Astfel, fotbaliştii chinezi au fost nevoiţi să-şi mascheze desenele de pe corp cu bandă elastică la partida pierdută cu Ţara Galilor, scor 0-6.

În luna ianuarie a acestui an autorităţile chineze au interzis afişarea tatuajelor în toate show-urile televizate, iar acum măsura prohibitivă s-a mutat şi pe terenul de fotbal. Concret, jucătorii chinezi şi-au acoperit tatuajele cu faşe elastice, bucăţi de materiale sau au purtat tricouri cu mâneci lungi.

ADVERTISEMENT

Decizia a fost luată pentru menţinerea valorilor tradiţionale

Măsura a fost impusă doar la echipa naţională nu şi în fotbalul de club. Este însă greu de crezut că restricţia va fi aplicată şi în prima ligă chineză acolo unde în ultima perioadă şi-au făcut apariţia mai mulţi jucători europeni sau sud-americani de top, iar tatuajele sunt un lucru obişnuit pentru aceştia.

Presa internaţională scrie că guvernul chinez a luat această decizie deoarece tatuajele sunt văzute drept un simbol al culturii vestice, iar China vrea menţinerea valorilor tradiţionale şi a unei culturi sănătoase în rândul populaţiei.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri