Fotbal international

Decizie radicală luată de Andre Onana, după scandalul de la Cupa Mondială. Mesajul fotbalistului camerunez

Andre Onana, care a evoluat pentru Camerun la Cupa Mondială, a luat o decizie radicală după tensiunile de la turneul final.
23.12.2022 | 15:07
Decizie radicala luata de Andre Onana dupa scandalul de la Cupa Mondiala Mesajul fotbalistului camerunez
Andre Onana s-a retras din naționala Camerunului după scandalul de la Cupa Mondială. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Portarul celor de la Inter Milano și component al naționalei Camerunului, Andre Onana a anunțat că se retrage din echipa națională după scandalul de la Cupa Mondială din Qatar. Goalkeeper-ul în vârstă de 26 de ani a fost exclus din lot de selecționerul Rigobert Song înaintea meciului din a doua etapă a grupelor.

Andre Onana s-a retras din echipa națională a Camerunului după scandalul de la Cupa Mondială

Andre Onana a fost titular în primul meci al Camerunului la Cupa Mondială din Qatar. Portarul lui Inter Milano era anunțat în primul 11 și pentru confruntarea cu Serbia, însă în urma unui dialog cu Rigobert Song, fotbalistul african a fost exclus din lot și a plecat din Qatar, fiind înlocuit de Devis Epassy, legitimat la Abha, în Arabia Saudită.

ADVERTISEMENT

La 5 zile după încheierea Campionatului Mondial 2022, fostul portar al lui Ajax a anunțat oficial că se retrage din echipa națională a Camerunului. „După ore nesfârșite de antrenament, călătorii nesfârșite și multă perseverență, pot spune cu mândrie că mi-am îndeplinit marele vis.

Dar fiecare poveste, oricât de frumoasă ar fi, trebuie să se încheie. Iar povestea mea cu echipa națională a Camerunei a ajuns la sfârșit.

ADVERTISEMENT

Andre Onana susține în continuare naționala Camerunului: „Sentimentul meu nu se va schimba niciodată”

Jucătorii vin și pleacă, numele sunt trecătoare, dar Camerunul este înaintea oricărei persoane sau jucător. Camerunul rămâne etern, la fel și dragostea mea pentru echipa națională și pentru oamenii noștri care ne-au susținut mereu…

Sentimentul meu nu se va schimba niciodată. Inima mea va continua să bată pentru Camerun și oriunde mă voi duce voi lupta mereu pentru a ridica steagul Camerunului cât mai sus posibil.

ADVERTISEMENT

Voi continua să susțin ca fan, la fel cum fac cei peste 27 de milioane de camerunezi la fiecare meci. Nu pot decât să le mulțumesc tuturor celor care au avut încredere în mine”, au fost cuvintele lui Andre Onana, potrivit The Sun.

Rigobert Song l-a exclus din lot pe Andre Onana după primul meci al Camerunului la Cupa Mondială

Rigobert Song l-a exclus din lot pe Andre Onana din cauza unui scandal care s-a petrecut la antrenamente. Selecționerul camerunez i-ar fi cerut portarului să își schimbe stilul de joc pentru că se dă în spectacol și riscă mult, însă Andre Onana nu a luat în seamă.

ADVERTISEMENT

Astfel, Rigobert Song a luat decizia radicală de a-l exclude pe Andre Onana din lotul Camerunului pentru tot restul Cupei Mondiale. Africanii au încheiat pe locul 3 în grupa G, cu 4 puncte în cele 3 partide.

Andre Onana a debutat la naționala Camerunului în luna septembrie a anului 2016 și a adunat 34 de selecții pentru africani.

ADVERTISEMENT