News

Decizie radicală luată la CE Oltenia. A fost sistat transportul de persoane către toate carierele

În urma tragediei de pe 17 ianuarie, soldată cu decesul a trei muncitori, la CE Oltenia s-a luat o decizie radicală. Transportul de persoane către toate carierele a fost sistat.
24.01.2023 | 12:54
Decizie radicala luata la CE Oltenia A fost sistat transportul de persoane catre toate carierele
ITM Gorj a oprit activitatea de transport persoane în carierele CE Oltenia. Mașinile neconforme, interzise. Sursa foto: igj.ro
ADVERTISEMENT

În urmă cu exact o săptămână, un accident grav a avut loc la mina Jilț Sud din Gorj. Trei oameni au murit și mai mulți au fost răniți, după ce o mașină plină cu muncitori s-a răsturnat în zona carierei.

ITM Gorj a oprit activitatea de transport persoane în carierele CE Oltenia. Mașinile neconforme, interzise

Luni, 23 ianuarie, minerii care lucrează la Cariera Jilț Sud au anunțat că nu vor să mai intre în șantierul de muncă după ce colegii lor au murit.

ADVERTISEMENT

Între timp, la fața locului au ajuns, în ultimele ore, angajați de la ITM Gorj. În urma controalelor dispuse de către Inspectorul General de Stat al Inspecției Muncii, a fost sistată activitatea de transport persoane în toate carierele miniere ale Complexului Energetic Oltenia, scrie Gorj Online.

La rândul lor, reprezentanții ITM Gorj, ajunși la CE Oltenia, au spus că măsura a fost luată din cauza stării necorespunzătoare a parcului auto folosit pentru transportul muncitorilor la punctele de lucru.

ADVERTISEMENT

Sursa citată informează că măsura luată în cursul acestei zile vizează toate cele nouă cariere miniere ale companiei energetice.

Această decizie radicală va rămâne în vigoare până când mijloacele de transport vor fi puse la punct sau vor fi aduse unele care să corespundă.

ADVERTISEMENT

În acest moment, la Complexul Energetic Oltenia există foarte puține mijloace de transport care garantează siguranța în această zonă aproape impracticabilă din cauza ploilor și a mocirlei.

Fără mijloace de transport, muncitorii vor trebui să parcurgă kilometri întregi prin noroi. Inspectorii de muncă susțin că protectia lor este mult mai sigură, decât dacă ar folosi acele mașini vechi și cu multe probleme tehnice.

ADVERTISEMENT

Muncitorii de la Cariera Jilț Sud se aflau într-o mașină veche și neomologată

Marți, 24 ianuarie, se împlinește exact o săptămână de când, la Cariera Jilț Sud, trei mineri au murit și alți 10 au fost răniți.

Atunci, un vehicul s-a răsturnat de pe un pod. Mașina plină cu muncitori era foarte veche și neomologată.

ADVERTISEMENT