News

Decizie radicală. Strănutul și tușitul fără acoperirea nasului ori a gurii, interzise în spațiile publice din China

26.04.2020 | 12:27
Decizie radicala Stranutul si tusitul fara acoperirea nasului ori a gurii interzise in spatiile publice din China
ADVERTISEMENT

Strănutul și tușitul fără acoperirea nasului ori a gurii vor fi interzise în spațiile publice din China. Măsura autorităților din primul stat lovit de coronavirus este una dură, dar se vrea a fi un baraj împotriva revenirii acestei boli.

Strănutul și tușitul fără acoperirea nasului ori a gurii, interzise în spațiile publice din China

De la 1 iunie, în China se vor impune o serie de restricții extrem de severe prin care se dorește stoparea unui nou val de Covid-19 în rândul populației.

ADVERTISEMENT

Astfel, Capitala Beijing va interzice de la această dată o serie de comportamente considerate a fi ”necivilizate”, în vederea creşterii igienei în locurile publice, în plină pandemie de coronavirus, au anunţat duminică autorităţile locale, informează Hong Kong Press.

În paralel cu interzicerea acestor manifestări corporale, oficialii chinezi au mai decis să impună o serie de amenzi pentru cei nu poarte o mască în public.

ADVERTISEMENT

Pe toate străzile din China vor fi instalate marcaje prin care populația să păstreze o distanță socială de minim un metru.

În public, cetățenii sunt obligați să aibă o îmbrăcăminte adecvată și să renunțe la așa-numitul ”Beijing-bikini”, un comportament vestimentar prin care bărbații își ridică tricoul și rămân la bustul gol pe timp de vară.

ADVERTISEMENT

Care sunt amenzile pentru încălcarea prevederilor

Autoritățile din China au anunțat și valoarea amenzilor pentru cei care nu respectă prevederile de igienă anunțate recent. Astfel, sancțiunile pecuniare pentru aruncatul ilegal al gunoaielor, scuipatul pe străzi și poluarea fonică se ridică la 200 de yuani, undeva la 28 de dolari americani.

Alte restricții care vor fi impuse în China

În Beijing, un oraș cu peste 20 de milioane de locuitori, de la 1 iunie statul va mai interzice o serie de atitudini ”necivilizate”, precum scuipatul în public, aruncarea deşeurilor la întâmplare, plimbatul câinilor fără lesă şi fumatul în locurile unde acest lucru este interzis.

ADVERTISEMENT

Potrivit datelor oferite de conducătorii statului, China a înregistrat pe teritoriul său aproximativ 82.000 de persoane infectate cu Covid-19 şi 4.632 decese cauzate de această boală.

ADVERTISEMENT