Decizie radicală în Turcia privind funeraliile religioase pentru pucişti

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
20/07/2016, 13:55
Decizie radicală în Turcia privind funeraliile religioase pentru pucişti

Directoratul pe probleme religioase din Turcia a anunţat marţi că imamii nu vor conduce rugăciunile pentru ”soldaţii pro-pucişti care au lovit în naţiunea turcă”, relatează agenţia de presă Anadolu, citează Agerpres.

Potrivit sursei, Directoratul, care are angajaţi în toată Turcia 75.000 de imami, a precizat că interdicţia nu se aplică în cazul celor care au luat parte la puci sub constrângere sau au avut un rol fără voia lor.

Nu se ştie sigur care este numărul susţinătorilor puciului ucişi în cursul tentativei de vineri de preluare a puterii în Turcia, dar se crede că el ar fi mai mare de 20.

Cel puţin 240 de persoane, inclusiv 145 de civili, şi-au pierdut viaţa în cursul violenţelor şi aproape 1.500 au fost răniţi.

Sursă: www.dcnews.ro

Ştirea MOMENTULUI

Bogdan Planic nu vrea să plece de la FCSB: “Mă concentrez 100% pe dubla cu Rapid Viena”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×