Fotbal international

Decizie-șoc în Olanda: o femeie va juca fotbal într-o echipă de bărbați: „Este o provocare și asta mă emoționează mai mult”

05.08.2020 | 14:03
Deciziesoc in Olanda o femeie va juca fotbal intro echipa de barbati Este o provocare si asta ma emotioneaza mai mult
Jucătoare de fotbal. Sursă foto: Digi Sport.
ADVERTISEMENT

Federația Olandeză de Fotbal a lăsat-o pe Ellen Fokkema, o jucătoare de 19 ani, să  joace din stagiunea următoare pentru Foarut, echipă din liga a patra masculină. Ea va fi prima femeie care va evolua într-o echipă de bărbați la nivel de seniori.

Federația Olandeză a dat starul unui proiect revoluționar, prin care jucătoarele de fotbal feminin vor puytea evolua  în echipe de bărbați. Primul pas în acest sens a fost realizat de Ellen Fokkema.

ADVERTISEMENT

Până la această decizie, femeile puteau evolua în echipe mixte, dar doar până la vârsta de 18 ani. Federația Olandeză va analiza rezultatele acestei decizii în fotbalul amator și va spune dăcă regula se va implementa și mai departe.

”Sunt încă foarte fericită că pot participa la acest test pilot”

Fokkema este bucuroasă, deoarece este prima femeie care poate evolua într-o formație de bărbați la nivel de seniori: ”Este o provocare și asta mă emoționează mai mult.

ADVERTISEMENT

Am întrebat clubul dacă este posibil și împreună am depus cererea la KNVB. Coechipierii mei au reacționat, de asemenea, cu entuziasm că pot rămâne cu ei. Nu îndrăznesc să spun cum va merge, dar sunt încă foarte fericită că pot participa la acest test pilot”, a declarat jucătoarea de 19 ani, potrivit celor de la Mundo Deportivo.

În România, fotbalului feminin nu i se acordă o așa mare importanță

Gigi Becali, finanțatorul de la FCSB, nu a fost de acord cu decizia ca fiecare echipă din Liga 1 să-și facă o formație de fotbal feminin pe motiv că femeile ”nu ar trebui să joace fotbal”.

ADVERTISEMENT

Patronul bucureștenilor a fost sancționat de către Comisia de Disciplină și Etică din cadrul FRF, pentru ceea ce a spus.

Laura Rus, jucătoare a naționalei României, a publicat pe rețelele de socializare un mesaj de susținere a fotbalului feminin:

ADVERTISEMENT

”Fetele sunt mult mai ambițioase, muncitoare și, nu în ultimul rând, cu picioarele pe pământ. Sunt mândră să pot practica acest sport. Mie una mi-a schimbat viața, m-a ajutat să înțeleg viața, să înțeleg ce înseamnă respectul”.

ADVERTISEMENT