Sporturi

Decizie șoc luată de Ion Țiriac. Părăsește funcția de președinte al FRT! Prima reacţie. Update exclusiv

12.02.2021 | 17:50
Decizie soc luata de Ion Tiriac Paraseste functia de presedinte al FRT Prima reactie Update exclusiv
ADVERTISEMENT

Ion Țiriac a luat o decizie șoc cu privire la viitorul său în sportul românesc, fostul mare tenismen urmând să demisioneze din cadrul Federației Române de Tenis.

Prima reacţie după anunţul demisiei lui Ion Ţiriac de la FRT: “Intenţia există”

UPDATE, 12 februarie, ora 17:51 / FANATIK a stat de vorbă cu Cosmin Hodor, unul dintre apropiaţii lui Ion Ţiriac, şi a oferit o primă reacţie. Acesta a anunţat că intenţia fostului mare tenismen este să plece de la FRT.

ADVERTISEMENT

“Este adevărat că domnul Ion Ţiriac vrea să-şi dea demisia. Eu nu ştiu ca în acest moment să-şi fi depus demisia fizic, dar intenţia există. El a anunţat că după şase luni va părăsi FRT, după ce va rezolva toate conflictele care există. Nu ştiu dacă a apărut bugetul şi dacă se ştiu cum se împart toate sumele, însă probabil că domnul Ţiriac va renunţa la preşedinţia FRT, cel puţin asta este intenţia”, a declarat Cosmin Hodor pentru FANATIK.


Țiriac a câștigat alegerile pentru postul de președinte al FRT  în vara lui 2019, atunci când obținea 32 de voturi din totalul celor 46 exprimate, fără ca cineva să se aștepte la ce va urma.

ADVERTISEMENT

Cum pandemia de coronavirus a provocat pierderi imense în sportul mondial, Ministerul Tineretului și Sportului a redus substanțial din bugetul alocat federațiilor, iar acest fapt se va reflecta atât la nivel de activitate cât și de performanță.

Decizie șoc luată de Ion Țiriac. Parăsește funcția de președinte la Federația Română de Tenis

Ion Țiriac a luat decizia de a demisiona din funcția de președinte al Federației Române de Tenis, conform ProSport, rolul său urmând să fie preluat de un interimar până la finalul mandatului rămas activ. Unul din motivele prezentate este și lipsa de susținere din partea instituțiilor guvernamentale pentru tenisul românesc, un sport care a oferit rezultate constant.

ADVERTISEMENT

“Să sperăm că acest Guvern își va aduce aminte de federația asta care a trăit de pe o zi pe alta, ea fiind singura federație care a fost într-o semifinală de Campionat Mondial, adică în 2019 în FED Cup.

Dacă oamenii ăștia nu execută câteva centre naționale în diverse colțuri ale țării și nu adoptă acești mii și mii de copii, atunci, numai cu talent, noi dispărem! Năstase, Halep, Ruzici, Tecău nu se cumpără de la supermarket. Se nasc, dar se nasc cu niște sacrificii ale părinților”, a declarat Ion Țiriac cu ceva timp în urmă.

ADVERTISEMENT

Divergențe între MTS și FRT de-a lungul timpului

Ministerul Tineretului și Sportului a intrat în conflict cu Federația Română de Tenis în momentul în care a refuzat să o finanțeze. FRT nu a stat indiferentă la această decizie și a intentat un proces pe care l-a și câștigat prin prin Decizia civilă nr. 2979/30.06.2020.

Ion Țiriac a considerat să se retragă în acest moment pentru a permite altcuiva să continue o misiune care pare extrem de greu de dus la capăt în situația actuală în care apar modificări majore în sportul național dar și internațional.

Cea mai bună performanță din cariera profesionistă a lui Ion Țiriac a venit în proba de dublu, culminând cu Grand Slam-ul cucerit la Paris, în 1970, atunci când a făcut echipă cu Ilie Năstase.

ADVERTISEMENT
Tags: