Decizie surprinzătoare a unui fost campion din Premier League! Va lupta în cuşcă

Bogdan Ciutacu   
în Premier League
30/11/2020, 19:11
Decizie surprinzătoare a unui fost campion din Premier League! Va lupta în cuşcă
Decizie surprinzatoare a unui fost campion din Premier League! Va lupta in cusca

Nu prea te aștepți ca un fotbalist care a câștigat Premier League să renunțe la fotbal și să se apuce să lupte în cușcă în MMA. Este vorba despre fostul campion cu Leicester, polonezul Marcin Wasilewski, care tocmai s-a retras din fotbal la 40 de ani.

Fundașul central care a câștigat Premier League în sezonul 2015-2016 cu Leicester City, a decis să pună capăt carierei de fotbalist în Polonia, la Wisla Cracovia și este mare fan al artelor marțiale mixte, particpând la nenumărate evenimente în Polonia și nu numai.

Marcin Wasilewski a părăsit-o pe Leicester City în august 2017 și a decis să se întoarcă în Polonia, la 37 de ani, după patru ani în tricoul campioanei Angliei, cu care a produs una dintre cele mai mari suprize din istoria fotbalului.

Marcin Wasilewski, fost campion în Premier League cu Leicester City, va începe o carieră în MMA

Marcin Wasilewki s-a decis să își continue cariera sportivă în MMA, iar debutul în noul sport va fi chiar împotriva unui alt fost fotbalist, Blazej Augustyn, care a jucat la Bolton Wanders sau Hearts.

Anunțul a fost făcut de promoter-ul polonez Mateusz Borek, care este un prieten apropiat al fostului campion al lui Leicester City: Cariera de sportiv a lui Marcin nu s-a terminat. Știu asta”, a declarat acesta pentru The Sun.

Se pare că organizatorii MMA încearcă să îl convingă să intre în cușcă, deoarece acesta este unul dintre cele mai mari vise ale fotbalistului polonez, care este un mare fan din copilărie al sporturilor de contact și are și un fizic de invidiat chiar dacă are 40 de ani.

Când va debuta în cușcă Marcin Wasilewski

Nu se știe exact când ar putea avea loc lupta dintre Marcin Wasilewski și Blazej Augustyn, dar organizatorii MMA asigură că evenimentul se va organiza într-un viitor apropiat: „Cred că unul dintre organizatorii MMA încearcă să îl convingă să lupte în cușcă. Știu că acesta a fost visul său dintotdeauna. Oamenii spun că ar fi o luptă excelentă între el și Blazej Augustyn”, spune același Mateusz Borek.

Fotbalistul s-a transferat în 2013 în Anglia la Leicester, de la Anderlecht, unde suferise o accidentare gravă la picior, dar asta nu l-a făcut niciodată să renunțe la fotbal: „Am un mare respectat pentru întreaga lui carieră și cum a reușit să își învingă propriul destin. Să te ridici după o asemenea accidentare pe care a suferit-o în campionatul Belgiei, merită un titlul mondial”, a mai spus promoter-ul polonez.

Wasilewski a fost unul dintre jucătorii care au contribut la tilul câștigat de Leicester în urmă cu patru ani și a jucat 77 de meciuri în cei patru ani petrecuți la clubul englez. Marcin are 60 de meciuri și pentru echipa națională a Poloniei și a mai jucat în țara sa pentru Lech Poznan.

Cariera de fotbalist a lui Marcin Wasilewski:

  • campion în Premier League cu Leicester City în sezonul 2015/2016
  • 77 de meciuri a jucat polonezul pentru Leicester City
  • nu a primit medalie de campion, după ce a jucat doar patru meciuri în acel sezon și mai avea nevoie de un meci
  • 2 goluri și 2 pase de gol a reușit Wasilewski pentru Leicester
  • 3 milioane de euro a fost cota cea mai mare a fundașului central polonez
Închide ×